D.O. Saimaa –merkkiin uskotaan

Ensimmäiset kahdeksan Saimaan alueella laadukkaita elintarvikkeita tuottavaa ja jalostavaa yritystä on saanut oikeuden käyttää D.O. Saimaa -alkuperämerkintää. Merkkiä alkavat käyttää ensimmäisessä aallossa Heikkilän Yrttitila Mikkelissä, Hyvätuuli Highland Jäppilässä, Kerimäen kalafile järvikalatuotteissaan, Luomutila Siiriäinen Hirvensalmella, mikkeliläinen Raijan aitta marjatuotteissaan ja juvalainen Rapion mylly, Temolan Viinitila Puumalassa ja Tiisanmäen lammastila Savonlinnassa.

Monissa eurooppalaisissa korkean ruokakulttuurin maissa tuttu D.O. eli alueellinen alkuperämerkintä kertoo kuluttajille tuotteen laadusta, ympäristöystävällisestä tuotantotavasta ja tuotantoalueesta.

Suomessa merkin käytön aloittaa Etelä-Savon maakuntaliitto, joka hallinnoi D.O. Saimaa -merkkiä matalalla byrokratialla. Kantavana ajatuksena on tehdä merkin avulla näkyväksi maakunnassa jo pitkään tehtyä työtä korkealaatuisen, puhtaan ruuan ja ruokamatkailun eteen.

Uusiakin yrityksiä mahtuu mukaan ja uusi hakukierros on jo avattu osoitteessa www.dosaimaa.fi. Raati toivookin nyt hakemuksia elintarviketuottajilta, joille merkki tuo lisäarvoa profiloimalla heidän laadukkaita, alueella tuotettuja tuotteitaan ja liittämällä Saimaa-brändin osaksi tuotteen markkinointia. – Merkki on uskottava ja luotettava laadun ja alkuperän tae.

Lisätietoja kehittämispäällikkö Heli Gynther, heli.gynther@esavo.fi,  puhelin 040 773 7285 sekä verkosta http://www.dosaimaa.fi

Sisällysluettelo JOUSI 12/2016