Uutiskirje Joulukuu 2020

Etelä-Savon maakuntaliitto kiittää yhteistyöstä kuluneena vuonna ja toivottaa rauhallista joulua ja onnea vuoteen 2020!

Maakunnan parhaat 2020

Etelä-Savon maakunnan parhaina 2020 palkittiin Essoten eli Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän koronatiimi, Pieksämäen kaupunki ja Janne Leinonen.

Onnea maakunnan parhaille!
Lue palkintoraadin perustelut

Saimaa Geopark on loppusuoralla kohti Unesco Global Geopark statusta

Arvokas kansainvälinen status lisää luontomatkailun taloudellista merkitystä Saimaa Geoparkin alueella. Saimaa Geopark kehittää yritysyhteistyötä ja tuotteiden sekä palveluiden löydettävyyttä. Yrittäjät saavat koulutuksia, webinaareja ja mahdollisuuksia verkostoitumiseen.
Lue Geopark-tiedote

Saimaan kulttuurin unelmavuosien sarja alkaa Mikkelistä vuonna 2022

Maakuntahallitus myönsi joulukuun kokouksessa rahoitusta Kulttuurin unelmavuosi 2022 -hankkeelle. Unelmavuosien sarja jatkuu Mikkelin jälkeen muissa itäsuomalaisissa kaupungeissa vuosina 2022-2026.

Maakuntahallitus myös kiitti aluekehitysjohtaja Riitta Koskista hänen hienosta työurastaan maakuntaliitossa.
Lue 14.12. kokoustiedote

Erityinen vuosi 2020

Aluekehitystyössä vuosi 2020 on monella tapaa erityinen. Euroopan unioni puskee liikkeelle Suomen EU-jäsenyysajan vaikuttavinta muutosta.

Aluekehitysjohtaja Riitta Koskinen kirjoittaa mm. rahoista, joita on lähivuosina tarjolla Suomen ja sen maakuntien elinvoiman kehittämiseen.
Lue kirjoitus kokonaisuudessaan

Kulttuuri on Saimaa-ilmiön muutosvoima

Savonlinna on Itä-Suomen maakuntien ja keskuskaupunkien yhteinen ehdokas Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuodeksi 2026. Taide ja kulttuuri tuovat alueellemme työtä, kansainvälisiä yhteyksiä ja ennennäkemättömiä mahdollisuuksia. On aika tuoda alueemme ainutlaatuisuus kaikkien ihmisten löydettäväksi. Lähde mukaan, Saimaan kunnianhimoinen vuosikymmen on jo käynnistynyt. Katso video: Saimaa-ilmiö - Löytäjäkansa

Vastaa myös Saimaa kaikille -kyselyyn ja voita upea villainen pipo!
Osallistu kyselyyn tästä

Lakeland-alueen matkailualan yritykset kärsivät koronakriisistä

Järvi-Suomen suuralueen talvikausi näyttää jäävän ilman venäläisiä loma- ja ostosmatkalaisia ja muita ulkomaisia turisteja. Turistien puuttumisella on kohtalokkaita seurauksia alueen matkailualan yrityksille ja työpaikoille.
Lue tiedote matkailusta

Kommentoi maakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman luonnosta!

Kommentoi Etelä-Savon suunnitelmaa ja jätä meille palautetta tammikuun 2021 loppuun mennessä. Me täydennämme ja korjaamme suunnitelmaa saadun palautteen perusteella ja maakuntahallitus käsittelee saadun palautteen ensi vuoden huhtikuun kokouksessa.
Tutustu suunnitelmaan ja palauteohjeisiin

Koronaelvytysrahaa haettavana!

Etelä-Savon maakuntaliitosta on haettavana kansallista määrärahaa. Se on tarkoitettu kestävän kasvun ja elinvoiman tukemiseen, erityisesti pandemian vaikutuksesta syntyneisiin nopeisiin muutostilanteisiin kunnissa.
Tutustu hakukuulutukseen

Tule tiedonhallinnan asiantuntijaksi Etelä-Savon maakuntaliittoon!

Tiedonhallinan asiantuntijan tehtävässä vastaat tiedonhallintamallin laatimisesta sekä tiedonohjaussuunnitelman päivittämisestä tiedonohjausjärjestelmällä.

Hae meille 13.1. mennessä tästä

Asukasloikan hankeperhe kehittää Savonlinnaa asukaslähtöisesti ja tuo esiin osallisuustyötä

Osallisuuskoordinaattori Emmi-Elina Fjällström kirjoittaa Asukasloikan onnistuneesta kansalaislähtöisestä toiminnasta Savonlinnan kaupungissa. Asukasloikka tavoittaa monia erilaisia asukasryhmiä!
Lue blogikirjoitus tästä

Etelä-Savon maakunnallinen nuorisovaltuusto tarjoaa nuorille mahdollisuuden vaikuttaa ja oppia

Maakunnallisen nuorisovaltuuston ensimmäinen kausi lähenee loppuaan. Ensi vuodeksi toimintaan haetaan uusia innokkaita 13-25 vuotiaita nuoria, lähde sinäkin mukaan!

Lue toiminnasta ja hae joulukuun aikana

Tule Vaikuta-webinaariin 10.2.2020!

Vuoden 2021 maakunnallinen osallisuuswebinaari järjestetään keskiviikkona 10.2.2021 klo 9-12.30. Webinaarin teema on osallisuus kuntien elinvoimana. Tervetuloa!
Katso webinaarin puhujat ja ohjelma

Ilmoittaudu osallisuuswebinaariin

Tämä uutiskirje on lähetetty osoitteeseen .
Mikäli et halua enää viestiä? Poistu listaltamme

Jos viesti ei näy oikein, voit lukea nettiversion täältä.