Jousi
Ekologiset innovaatiot tuovat kasvua
Ekologiset innovaatiot tuovat kasvua

Yritystoiminnan kasvu, ekologiset arvot ja puhdas ympäristö voivat kulkea käsi kädessä. Esimerkkeinä tästä toimivat Mikkeli, Savonlinna ja Pieksämäki, joiden tutkimus-, kehitys- sekä julkisen sektorin toimijaverkostot kehittävät ekologisia innovaatiota, valmistusprosesseja ja kiertotalouden ratkaisuja.

Etelä-Savon kestävän kehityksen lupaus on annettu

Kestävän kehityksen lupaus on Etelä-Savon maakunnan ja muiden toimijoiden konkreettinen tapa olla YK:n kestävän kehtiyksen Agenda 2030 -toimintaohjelmassa. Ohjelmaa toteutetaan Suomessa vapaaehtoisilla toimenpidesitoumuksilla.

Tuo ideasi kulttuurileijonille ruodittavaksi!
Tuo ideasi kulttuurileijonille ruodittavaksi!

Mietitkö, onko luova tuotteesi tai konseptisi kaupallisesti toimiva? Seitsemän "kovaa luuta" on valmiina antamaan mielipiteensä ja perustelemaan ne kokemuksen ja tiedon kautta. Nyt on näkemystä vaikka muille jakaa. Tule kuuntelemaan ja hakemaan vinkkejä!

Maakuntaliitto jatkaa työtään uudistuksen kaatumisesta huolimatta
Maakuntaliitto jatkaa työtään uudistuksen kaatumisesta huolimatta

Maakunta- ja sote-uudistuksen tiivis esivalmistelu päättyi myös Etelä-Savossa. Valmistelutyöstä on ollut paljon hyötyä maakunnalle, arvioi maakuntajohtaja Pentti Mäkinen. Yhteisteistyö eri toimijoiden välillä lisääntyi ja työtä päästään toivottavasti jatkamaan seuraavalla vaalikaudella.

Kehittämispäällikön sijainen valittu
Kehittämispäällikön sijainen valittu

Anne Kokkonen, YTM, on valittu Etelä-Savon maakuntaliiton kehittämispäällikön (koulutus-, tutkimus- ja TKI-asiat) sijaiseksi. Hän siirtyy kokopäiväisesti hoitamaan kehittämispäällikön tehtävää huhtikuun alusta lähtien.

Etelä-Savo kärkijoukossa alueellisessa hyvinvointivertailussa

Viimeisimmän tilastotiedon valossa Etelä-Savo sijoittuu maakuntien välillä tehdyssä hyvinvointivertailussa kolmossijalle. Ykköspaikkaa pitää Pohjois-Karjala ja toisena on Keski-Suomi. Neljänneksi sijoittuu Pirkanmaa.