Pysäytä animaatiot Suoraan sisältöön
Mikkeli 29.10.2021

Etkot: Törmää taiteeseen - Maakuntataiteilijat Museoiden yössä

Kokeile kannelta, väkerrä verkkoa!

Etelä-Savon maakuntataiteilijoina syyskuussa 2021 aloittaneet kansanmuusikko Sirkka Kosonen ja kuvataitelija Mari Liimatainen kiertävät maakuntaa Vetehiset-festivaalien aikana. Syys-Vetehisten aikaan Sirkka kutsuu eteläsavolaisia perinteisten sävelten ja yhteisöllisen tanssin pariin. Mari ohjaa työpajoja, joissa pääset tuomaan oman palasesi osaksi suurempaa yhteisötaideteosta.

Tule mukaan virkistymään ja yllättymään yhdessä tekemisen ja taiteen parissa tutuissa ja vähän oudommissakin ympäristöissä!

Mikkelin Museoiden yössä tarjolla on:

Sävelkudos-kantelejamit

Tule soittamaan 5-kielistä kannelta – tai vain kuulolle nauttimaan kanteleen ikiaikaisesta sävelmaailmasta! Voit tuoda myös oman soittimen mukaan, soittimesi viritetään tarvittaessa. Kuka tahansa voi tulla soittamaan vaikka ei olisi aikaisempaa soittokokemusta. Osallistujat tekevät yhdessä pajan mittaisen katkeamattoman sävelkudoksen. Tapahtuman antia on myös ilo improvisoimalla luoda omaa musiikkia osana yhteistä ääntä. Työpajaa ohjaa kansanmuusikko Sirkka Kosonen

Verkko-yhteisötaidepaja

Leivotko hyvää pullaa? Nostatko verkot ilman soutukaveria? Korjaatko moottorisahan käden käänteessä? Millaiset arkitaidot ja erityisosaamisesi tuottavat sinulle iloa? Mitä kaikkea osaat? Tule mukaan Verkkoon! Maakuntaa kiertävissä Verkko-työpajoissa syntyy himmelitekniikkaa soveltava yhteisöllinen teos, joka tekee näkyväksi maakunnan asukkaiden osaamista taiteen keinoin. Työpajan ohjaa kuvataiteilija Mari Liimatainen.

Aika: 29.10.2021 klo 17-21

Paikka: Kauppakeskus Akseli (entinen kenkäkaupan tila), Hallituskatu 7-9, 50100 Mikkeli

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Katso Mikkelin Museoiden yön muu ohjelma : Museoiden yö! - Mikkeli - Tapahtumat - Etusivu (museoidenyo.fi)

Tapahtuman tarjoaa Mikkelin kaupungin museopalvelut ja yleiset kulttuuripalvelut.