Pysäytä animaatiot Suoraan sisältöön
Verkossa 21.2.-31.3.2022

Haliasoitto

Tutustu kansanmusiikkiin runolaulusta rekilauluun ja jodlaukseen!

Etelä-Savosta on tallennettu runsaasti kansanmusiikkia, johon pääset tutustumaan Haliasoitto-konserttitallenteella.

Konserttitallenteella kuulet myös, kuinka Kerimäen noitakäräjillä on loitsittu tai kuinka lasta on tuuditettu Tuonelaan paremman elämän toivossa. Mukana on myös jodlausta Sveitsin rinteiltä sekä YouTube-hitti Ievan polkka!

Haliasoitto-kulttuuripolkutallenne pohjautuu Savonlinna-kvartetin ja kansanmuusikko, maakuntataiteilija Sirkka Kososen Haliasoitto-konserttiin, joka pidettiin alunperin Melartin-salissa 10.3.2021. Konsertin lisäksi Kosonen kertoo tallenteella kansanmusiikista, siihen liittyvästä Suomen historiasta ja konserttiohjelmiston syntyprosessista. 

Haliasoiton tarjoaa Savonlinnan Orkesteriyhdistys ry. Konserttitallenne on alunperin tehty Savonlinnan kaupungin 7. luokan kulttuuripolulle, jossa teemana oli konsertti. Haliasoitto-tallennetta suositellaan yläluokkalaisille ja sitä vanhemmille - myös aikuisille!

Konserttitallenteen pääset näkemään tästä Talvi-Vetehisten alkaessa 21.2. Konserttitallenne on kaikille avoin Talvi-Vetehisten ajan 6.3. saakka, ja vielä sen jälkeen Etelä-Savon peruskoulujen käytössä 31.3. asti.

Haliasoitto-konsertissa esiintyvä Sirkka Kosonen on laulaja, äänitaiteilija, kansanmuusikko ja musiikin tohtori sekä kotoisin Kerimäeltä.

Savonlinna-kvartetti on perustettu 1993 ja on Savonlinnan ainoa ammatillinen musiikki kokoonpano, joka konsertoi säännöllisesti ja ympärivuotisesti. Savonlinnan Orkesteriyhdistys ry ylläpitää Savonlinnan Orkesterin ja Savonlinna-kvartetin toimintaa ja kuuluu valtionosuutta saavien orkesteritoimijoiden piiriin. Orkesteriyhdistys on mahdollistanut savonlinnalaisen orkesteritoiminnan jatkuvuuden jo vuodesta 1915 alkaen.

Mukana yhteistyössä Savonlinnan kaupungin kulttuuritoimi.