Pysäytä animaatiot Suoraan sisältöön
Verkossa 1.3.2022

Ruvetkaamme runolle - Runolaulua Etelä-Savosta

Tutustu eteläsavolaiseen runolauluperinteeseen ja tee pajassa oma runolaulu!

Etelä-Savon alueelta on kerätty yli 5000 kalevalamittaista runoa. Näitä kutsutaan runolauluiksi ja runomittaisiksi lauluiksi.

Kansanmuusikko, maakuntataiteilija Sirkka Kososen ohjaamassa runolaulupajassa tutustumme muutamaan eteläsavolaiseen runoon ja opimme kuinka lauletaan runolaulua. Lisäksi osallistujilla on mahdollisuus tehdä oma runomittainen laulu.

Etäpajassa jokainen osallistuja pääsee halutessaan laulamaan ääneen tai oma mikrofoni kiinni yhdessä maakuntataiteilijan kanssa.

Aika: 1.3.2022 klo 18-19.

Runolaulupajaan tulee ilmoittautua ennakkoon 25.2. mennessä tästä linkistä.  

Lauluhetki toteutetaan etäyhteyksillä Teams-alustalla. Ohjaaja lähettää ilmoittautuneille Teams-linkin sekä tarvittavat materiaalit runolaulupajaa edeltävänä päivänä. 

Runolaulupajaa ohjaava Etelä-Savon maakuntataiteilija Sirkka Kosonen on Kerimäeltä kotoisin oleva kansanlaulaja ja -muusikko, äänitaiteilija, kuoronjohtaja ja opettaja. Koulutukseltaan Kosonen on musiikin tohtori Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta. Sirkka Kosonen toimii maakuntataiteilijana Savonlinnasta käsin ja opettaa mm. Savonlinnan musiikki- ja tanssiopistossa.

Tule, opi, iloitse ja nauti!