Pysäytä animaatiot Suoraan sisältöön
Savonlinna 29.4.2022

Savonlinna-kvartetin Vetehiset-kiertue Savonlinnassa

Tule kuulemaan tuttuja elokuva- ja musikaalisävelmiä!

Kevät-Vetehisillä Savonlinna-kvartetti kiertää konsertoimassa Etelä-Savon kunnissa.

Osana Vetehiset-kiertuetta kvartetti esiintyy Savonlinnassa pe 29.4. kahdessa konsertissa:

klo 12 Savonlinnan museo Riihisaari (Riihisaari, 57130 Savonlinna)

klo 13 Linnalan opisto (Sotilaspojankatu 7, 57100 Savonlinna)

Konsertissa kuultavana on:

elokuvapotpuri sisältäen osia seuraavista teoksista

o Monty Norman: James Bond Theme, sov. Ilkka Vesioja

o John Williams: Theme from Jurassic Park, sov. Ilkka Vesioja

o Nino Rota: A Time For Us, sov. Ilkka Vesioja

o Henry Mancini: The Pink Panther Theme, sov. Ilkka Vesioja

o John Williams: Jaws: Title Theme, sov. Ilkka Vesioja

o John Williams: The Raiders March, sov. Ilkka Vesioj

o John Williams: Hedwig's Theme, sov. Ilkka Vesioja

o Klaus Badelt: He's a Pirate, sov. Ilkka Vesioja

o Lalo Schifrin: Mission Impossible Theme, sov. Ilkka Vesioja

o Alan Silvestri: Back to the Future, sov. Ilkka Vesioja

John Williams: Schindler's List, sov. Jack Long

Elton John: Can You Feel the Love Tonight, sov. Katja Inkala

Carlos Gardel: Por Una Cabeza

Konsertin kesto on n. 25 min, konsertti on maksuton.

Konsertti järjestetään yhteistyössä Savonlinnan kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa.

Savonlinna-kvartetti on v. 1993 perustettu Savonlinnan Orkesteriyhdistyksen ylläpitämä ammattijousikvartetti, joka konsertoi ympärivuotisesti Savonlinnan alueella sekä lähikaupungeissa. Kvartetin jäsenet toimivat lisäksi äänenjohtajina Savonlinnan Orkesterissa sekä soitonopettajina Savonlinnan musiikkiopistossa. Savonlinna-kvartetti on kantaesittänyt useita sille sävellettyjä teoksia ja äänittänyt kaksi cd-levyä (Ippolitov-Ivanov & Raitio 2000; Rahmaninov & Sallinen 2011). Orkesterin konsertit ja tilausesiintymiset mukaan lukien esiintymisiä on vuosittain n. 50. 

Savonlinna-kvartetissa soittavat Andrei Nikulin, I viulu; Eeva Vesamäki, II viulu; Katja Inkala, alttoviulu ja Ilkka Vesioja, sello.

Viulisti Andrei Nikulin on valmistunut Moskovan Tsaikovski-konservatoriosta. Opintojensa jälkeen hän teki pitkän uran moskovalaisessa Venäjän kansallisessa sinfoniaorkesterissa. Hän soittaa muun muassa usealla orkesterin Deutsche Grammophon -levymerkille tallentamalla cd-levyllä. Savonlinna-kvartetin I viulistiksi Nikulin tuli vuonna 2003.

Viulisti Eeva Vesamäki valmistui musiikin maisteriksi Tukholman kuninkaallisesta musiikkikorkeakoulusta vuonna 2016. Tämän lisäksi hän on opiskellut viulunsoittoa muun muassa Lahden konservatoriolla, Itävallan Vorarlberger Landeskonservatoriumissa, Helsingin Metropolia ammattikorkeakoulussa sekä Itä-Helsingin musiikkiopistossa. Vuosina 2015-2019 Vesamäki työskenteli Joensuun kaupunginorkesterissa, jonka lisäksi hän on ollut ahkera freelance-muusikko niin Suomessa kuin ulkomailla.

Katja Inkala on opiskellut alttoviulunsoittoa Savonlinnan musiikkiopistossa, Helsingin konservatoriossa ja Turun musiikkiakatemiassa. Hän suoritti alttoviulun A-tutkinnon erinomaisella arvosanalla vuonna 2007. Katja Inkala on työskennellyt steinerpedagogisen taideoppilaitoksen viulunsoitonopettajana vuosina 2000-2012 ja toiminut lisäksi freelancer-muusikkona eri orkestereissa ja kamarimusiikki -kokoonpanoissa. Hän on mm. kamariorkesteri La Tempestan jäsen vuodesta 1997.

Ilkka Vesioja on opiskellut sellonsoittoa Savonlinnan musiikkiopistossa, Turun Musiikkiakatemiassa sekä lukuisilla mestarikursseilla. Hän suoritti sellonsoiton A-tutkinnon maksimipistein Timo Hanhisen johdolla 2003. Vesioja on konsertoinut soolo-, kamari ja orkesterimuusikkona Suomen lisäksi Pohjoismaissa, Keski- ja Etelä-Euroopassa sekä Venäjällä. Aktiivisena ja monipuolisena freelance-muusikkona hän on työskennellyt myös mm. pianistina, basistina, säveltäjänä, sovittajana ja kapellimestarina. Savonlinna-kvartetin sellistinä Vesioja on toiminut vuoden 2010 alusta ja Savonlinnan Orkesterin intendenttinä vuosina 2015–2019.