Pysäytä animaatiot Suoraan sisältöön
Verkossa 21.2.-31.3.2022

Taitotimantti

Mitä kaikkea sinä osaat? Tee arkiset osaamiset näkyväksi!

Leivotko hyvää pullaa? Teetkö hienoja lumiukkoja tai jäälyhtyjä? Millaiset arkitaidot ja erityisosaamisesi tuottavat sinulle iloa? Kokoa omasta osaamisestasi taitotimantti!

Vetehiset-festivaalia koordinoivassa AKKU-hankkeessa kootaan Verkko-yhteisötaideteosta, joka tekee näkyväksi järviseudun asukkaiden osaamista taiteen keinoin. Keräämme asukkaiden osaamisia etä- ja lähityöpajoissa paperihelmille, joista kootaan himmelitekniikkaa soveltava yhteisöllinen teos. Verkkoteoksen kokoaa kuvataiteilija, maakuntataiteilija Mari Liimatainen.

Voit tehdä osaamisverkosta oman version. itseksesi tai vaikka luokkasi kanssa kirjoittamalla osaamisesi pienille paperilapuille ja kokoamalla niistä taitotimantin! Taitotimantteja yhteen kokoamalla voitte tehdä halutessanne isomman himmelin tai muun installaation.

Taitotimantin ohjeet näet tältä videoltahttps://youtu.be/6uCj9Xn0T0Q

Taitotimantin tekeminen tarjoaa hetken rauhoittumiselle, käsin tekemiselle ja oman osaamisen pohtimiselle. Omien taitojen huomaaminen voimauttaa ja vahvistaa itsetuntoa. 

Taitotimantti on osa Mikkelin 2.-luokkalaisten tiedepolkua.

Videon ovat tehneet yhteistyössä Mikkelin yliopistokeskus sekä Etelä-Savon kuntien kulttuuripalveluiden yhteinen AKKU - Alueellinen kuntien kulttuuritoiminnan kehittäminen Etelä-Savossa -hanke, jota koordinoi Etelä-Savon maakuntaliitto ja rahoittaa OKM.