Pysäytä animaatiot Suoraan sisältöön
Savonlinna 2.11.2021

Törmää taiteeseen - Maakuntataiteilijat Savonlinnassa

Tule tekemään heijastimia ja kokeilemaan kannelta!

Etelä-Savon maakuntataiteilijoina syyskuussa aloittaneet kansanmuusikko Sirkka Kosonen ja kuvataitelija Mari Liimatainen kiertävät maakuntaa Vetehiset-festivaalien aikana. Syys-Vetehisten aikaan Sirkka kutsuu eteläsavolaisia perinteisten sävelten ja yhteisöllisen tanssin pariin. Mari ohjaa työpajoja, joissa pääset tuomaan oman palasesi osaksi suurempaa yhteisötaideteosta. Tule mukaan virkistymään ja yllättymään yhdessä tekemisen ja taiteen parissa tutuissa ja vähän oudommissakin ympäristöissä!

Heijastava teos

Katkaistaan yhdessä tekemällä syksyn pimeyttä: Pujotellaan ja rakennellaan isoja heijastinpintoja yhteisöllistä ympäristöteosta varten. Materiaaleina käytetään heijastinnauhaa ja minkkiverkkoa. Työpaja sopii kaikille. Yhteiseen tekemiseen ohjaa kuvataitelija Mari Liimatainen.

Paikka: Tilkku-tila, Savonlinnan pääkirjasto Joeli. Asemantie 5, 57100 Savonlinna.

Aika: 2.11.2021 klo 16-18

Savonlinnan kulttuurifoorumin jatkot: Sävelkudos-kantelejamit

Tule soittamaan 5-kielistä kannelta – tai vain kuulolle nauttimaan kanteleen ikiaikaisesta sävelmaailmasta! Voit tuoda myös oman soittimen mukaan, soittimesi viritetään tarvittaessa. Kuka tahansa voi tulla soittamaan vaikka ei olisi aikaisempaa soittokokemusta. Osallistujat tekevät yhdessä pajan mittaisen katkeamattoman sävelkudoksen. Tapahtuman antia on myös ilo improvisoimalla luoda omaa musiikkia osana yhteistä ääntä. Jamit ohjaa kansanmuusikko Sirkka Kosonen.

Paikka: Savonlinnan kulttuurikellari. Olavinkatu 34, 57130 Savonlinna

Aika: 2.11.2021, mukana klo 19 alkavassa iltaohjelmassa. Lisätietoja Savonlinnan Kulttuurifoorumista saat: Savonlinnan Kulttuurifoorumi | Kulttuurikellari

Tapahtumiin on vapaa pääsy. Tapahtuman toteutetaan yhteistyössä Savonlinnan kaupungin kulttuuritoimen kanssa.