Pysäytä animaatiot Suoraan sisältöön
Verkossa 21.2.-31.3.2022

Mennään museoon: Taide

Tutustu Mikkelin Taidemuseon ja Mäntyharjun kunnan digitaaliseen taidetarjontaan!

Talvi-Vetehisten aikaan voit vierailla Etelä-Savon museoissa ihan livenäkin, mutta tarjolla on myös digitaalista materiaalia.

MIKKELIN TAIDEMUSEON MUSEOPOLKU-MATERIAALIPAKETTI "KENTÄN LAIDALLA"

Mikkelin Taidemuseon Museopolku-materiaalipaketti on tuotettu Mikkelin kaupungin kouluille kulttuuripolkuaineistoksi koronakeväänä 2021. Se pohjautuu Alina Sinivaaran Kentän laidalla -näyttelyyn, joka oli esillä taidemuseossa 6.11.2020 – 21.2.2021.

Vieraile näyttelyssä virtuaalisesti, tutustu teoksiin Alinan haastattelujen kautta ja tee aiheeseen liittyviä tehtäviä! Kuvallisissa tehtävissä voit käyttää Alinan esittelemiä erikoistekniikoita.

Varhaiskasvatus, koulut ja oppilaitokset voivat hyödyntää Museopolku-aineistoa opetuksessaan. Aineistoon pääset tästä:

/resources/public//vetehiset/mennaan_museoon_museopolku_alina_sinivaara.pdf

MUITA MIKKELIN TAIDEMUSEON DIGITAALISIA MATERIAALEJA 

Kuuntele taiteilijahaastatteluja ja teosesittelyjä sekä opettele Alina Sinivaaran ohjaamana uusia tekniikoita Mikkelin Taidemuseon YouTube-kanavalta tai alla olevan tiedoston linkkien kautta: 

/resources/public//vetehiset/mennaan_museoon_mikkelin_taidemuseon_verkkomateriaaleja.pdf

MÄNTYHARJUN KUNNAN TAIDEKOKOELMA 

Mäntyharjun kunnalla on pieneksi kunnaksi laaja taidekokoelma hallussaan. Tiesitkö, että kunnan tiloista löytyy yhteensä yli 300 erilaista teosta! 

Osa teoksista on nähtävillä verkkonäyttelyssä, joka tuo taidekokoelman kaikkien saataville. Sivustolta löytyy myös aiheeseen liittyviä tehtäviä, jotka sopivat parhaiten koululaisille ja sitä vanhemmille. Tutustu teoksiin ja tehtäviin täällä: https://www.mantyharjuntaidekokoelma.com/ 

Mukana yhteistyössä ovat Mikkelin kaupungin yleiset kulttuuripalvelut sekä Mäntyharjun kunnan kulttuuripalvelut.