Hyvää kesää Etelä-Savossa!

Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen.

Viimeinkin kesä ilman rajoituksia

Suomen kesä on parhaimmillaan. Kahden vuoden tauon jälkeen kesän tapahtumat voidaan toteuttaa ilman rajoituksia.

Koronan aikana me suomalaiset löysimme kotimaamme ja erityisesti oman maamme luonnon tarjoamat elämykset. Nyt tauon jälkeen lukuisat kesätapahtumat ovat kaikille tarjolla. Etelä-Savon kesä tarjoaa kulttuuria eri muodoissaan, vakavaa keskustelua ja monipuolisia makuelämyksiä.

Lue lisää maakuntajohtaja Pentti Mäkisen blogista!

Vetehiset-tapahtuman kuva.

Kesä-Vetehiset vie luoviin elämyksiin ympäri maakuntaa

Kesä-Vetehiset 28.6.-20.8.2022 tarjoaa kesäisiä esityksiä, työpajoja ja pop up -elämyksiä sekä nostaa esiin alueen paikallisia tapahtumia ympäri Etelä-Savoa. Nauti luonnosta, taiteesta ja hyvästä seurasta Etelä-Savon kulttuurikesässä. Kesä-Vetehisten tarjoamiin tapahtumiin on vapaa pääsy!
Lue lisää!

Farmari-messut.

Farmari 2022 on puhtaan kotimaisen ruuan asialla

Farmari 2022 järjestetään 30.6.-2.7. Mikkelin Kalevankankaalla. Farmari-näyttely on koko perheen tapahtuma, joka esittelee nykyaikaista suomalaista ruoantuotantoketjua pellolta pöytään, unohtamatta kesälomakauden elämyksiä. Maaseutu ja maatalous ovat messuilla esillä monipuolisesti. 
Maakuntaliitto ja Etelä-Savon Europe Direct -tiedotuspiste ovat Farmarissa Mikkelin kaupungin yhteisellä osastolla (osasto V240).
Lue lisää!

Päämajasymposium-tunnus.

Päämajasymposium on ajan hermolla - teemana turvallisuus 

Päämajasymposium kokoaa 6.7. yhteen Suomen turvallisuudesta keskustelevat asiantuntijat Mikkeliin. Tapahtumassa pureudutaan Suomen turvallisuuteen eri näkökulmista ja luodaan katsaus myös tulevaisuuteen.

Kansainvälisen tilanteen nopea kiristyminen on tehnyt Suomen turvallisuudesta äärimmäisen ajankohtaisen aiheen. Luvassa on mielenkiintoinen päivä tärkeän aiheen parissa.
Päämajasymposiumin järjestävät Etelä-Savon maakuntaliitto ja Mikkelin kaupunki yhteistyössä Länsi-Savon, Yleisradion, Mikkelin Musiikkijuhlien sekä Sodan ja rauhan keskus Muistin kanssa.
Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin.
Lue lisää!

St. Michel ravit tunnus

Vauhdin hurmaa St. Michel -raveissa heinäkuussa  

Kansainvälinen St Michel -ajo järjestetään vuosittain heinäkuun puolivälissä Mikkelissä. Viikonloppu kerää yleisöä Mikkelin kaviouran varrelle noin 25 000 ja se on yksi Suomen kesän suosituimmista ravitapahtumista.
Tänä vuonna St. Michel kutsuu Mikkeliin 16.-17.6. Maakuntaliitto on tapahtuman yhteistyökumppani ja näkyy raveissa.
Lue lisää!

Auringonkukka.

Mitä tehdä kesällä Etelä-Savossa?

Etelä-Savo on täynnä mielenkiintoisia tapahtumia ja käyntikohteita. Saimaan rannoilla, kylissä ja kaupungeissa tapahtuu koko kesän.

Täältä löydät lisätietoa Mikkelin seudun tapahtumista. Kurkkaa Savonlinnan seudun tapahtumiin täällä. Pieksämäen kesän tarjontaan pääset tutustumaan täällä.

Auringonottaja rannalla.

Toivotamme hyvää ja rentouttavaa kesää!

Maakuntaliiton virasto palvelee heinäkuun alkupuolelle asti, jonka jälkeen virasto on suljettuna 1.8. saakka.
Toivotamme kaikille iloista kesän aikaa, sinisiä aaltoja ja akkujen latausta - omannäköistä suvea jokaiselle!

Tämä uutiskirje on lähetetty osoitteeseen .
Mikäli et halua enää viestiä? Poistu listaltamme

Jos viesti ei näy oikein, voit lukea nettiversion täältä.