Pysäytä animaatiot Suoraan sisältöön
Verkossa 21.2.-31.3.2022

Virtaa vedestä: Puhdas vesi -kirjoitus- ja kuvahaaste

Kerro sanoin, kuvin ja videoin, mitä puhdas vesi merkitsee sinulle!

Puhdas vesi on elämän perusedellytys ja välttämätöntä ihmisille, elinkeinoille, kulttuurille ja ympäristölle. Suomalaisille puhdas vesi on usein itsestäänselvyys, emmekä tule ajatelleeksi sen merkitystä elämän perusedellytyksenä. Mitä puhdas vesi merkitsee sinulle? Millaisia veteen liittyviä muistoja ja kokemuksia sinulla on? Miten voit vaikuttaa siihen, että vedet säilyvät puhtaina Etelä-Savossa?

Nuorille ja opiskelijoille suunnatun Virtaa vedestä: Puhdas vesi -kirjoitus- ja kuvahaasteen tarkoituksena on saada nuoria pohtimaan puhtaan veden merkitystä sekä sitä, mitä he voivat tehdä, jotta vesistöt säilyisivät puhtaina Järvi-Suomessa.

Haaste on osa uutta maakunnallista, ympärivuotista Vetehiset – Eteläsavolaiset järvikulttuurifestivaalit -tapahtumaa. Tapahtuma nostaa esiin ja uudistaa eteläsavolaista järvikulttuuria – niitä muistoja ja perinteitä sekä sitä osaamista ja hiljaista tietoa, jota meillä järviympäristössä asuvilla on.

Haasteeseen voi osallistua tekstillä, kuvilla tai videoilla. Teksti voi olla runoa, räppiä tai vapaamuotoista faktaa tai fiktiota, ja se voi olla kirjoitettu suomeksi tai englanniksi. Tekstin maksimipituus on yksi A4 ja se tulee olla word-muodossa. Kuva voi olla valokuva (autenttinen, lavastettu tai käsitelty), piirros, maalaus tai jollain muulla vapaavalintaisella menetelmällä tuotettu kuva. Kuvia voi lähettää 1–5 kpl ja niiden tulee olla jpg-muodossa (yksi kuva max 1000 kt). Myös video, jonka maksimikesto on 3 minuuttia, sopii haasteeseen. Videot tulee olla valmiiksi ladattuina YouTubeen tai Vimeoon, jotta voit lähettää meille linkit videoihin.

Haaste on käynnissä 21.2. –31.3.2022. Voit osallistua haasteeseen yksin tai koota ryhmän, joka lähettää yhteisen tekstin, kuvakokonaisuuden tai videon. Osallistujilla tai heidän tuottamallaan tekstillä/kuvalla/videolla tulee olla jonkinlainen kytkös Etelä-Savoon.

Kaikkien osallistujien kesken arvotaan S-ketjun lahjakortteja 3 x 50 € ja tuotelahjoja viikolla 14.

Haasteeseen osallistuneiden tuotoksista tehdään näyttely Vetehisten Galleriaan. Tekstejä, kuvia ja videoita nostetaan esiin myös Mikkelin Tieteen päivät -tapahtumassa huhtikuussa 2022. 

Voit osallistua Virtaa vedestä: Puhdas vesi -haasteeseen tästä Webropol-linkistä: https://link.webropol.com/s/puhdasvesi-cleanwater

Haasteen toteuttavat yhteistyössä Etelä-Savon maakuntaliiton AKKU – Alueellinen kuntien kulttuuritoiminnan kehittäminen Etelä-Savossa, E=mc2 – Nuorten osallisuudesta energiaa Etelä-Savoon sekä Ilmastotyön tukeminen Etelä-Savon kunnissa -hankkeet sekä Mikkelin yliopistokeskuksen koordinoima Mikkelin Tieteen päivät toimijoineen.