Ajankohtaista Etelä-Savosta • JOUSI-uutiskirje • 04.03.2024

Maakuntavaltuusto kokoontui Pieksämäellä

Etelä-Savon maakuntavaltuusto kokoontui 15.6. ja hyväksyi maakuntaliiton tilinpäätöksen ja talousarvion lisämäärärahan.
Maakuntavaltuusto myönsi eron eronpyyntönsä jättäneille maakuntahallituksen jäsenille ja valitsi heidän tilalleen uudet jäsenet.

Rahula Etelä-Savon vuoden kyläksi 2023

Rahula Mikkelistä on valittu Etelä-Savon vuoden kyläksi 2023!
Järvi-Suomen Kylät ry toteaa perusteluissaan, että Rahulan kylätoimikunta on pyrkinyt edistämään maaseutuasumista tarjoamalla palveluita - liikuntatilan, lähiliikuntapaikan, leikkipuiston, juhlatilan ja kokouspaikan - tehden alueesta hyvän ja houkuttelevan alueen lapsiperheille. Rahula rules!
Etelä-Savon maakuntahallitus vahvisti valinnan kokouksessaan 19.6.

Tervetuloa Päämajasymposiumiin elokuussa!

Päämajasymposim kutsuu kuulolle Mikkelin Mikaeliin elokuun ensimmäisenä perjantaina. Luvassa on Mannerheim-luento (puolustusministeri Antti Häkkänen) sekä kaksi paneelikeskustelua.
Asiantuntijoina ja keskustelijoina Päämajasymposiumissa ovat eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho, Maavoimien esikuntapäällikkö Jukka Jokinen, Suomen pankin pääjohtaja Olli Rehn ja kenraaliluutnantti (res) Arto Räty, Turun arkkihiippakunnan piispa Mari Leppänen, tutkija ja kirjailija Ville Kivimäki, Savonlinnan Oopperajuhlien taiteellinen johtaja Ville Matvejeff sekä Suomen Kulttuurirahaston toimitusjohtaja Susanna Pettersson.

Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin. Keskusteluja voi seurata suorana myös Yle Areenasta.

Eurooppalaisen kaupunkialoitteen toinen rahoitushaku on avoinna

Euroopan komissio on avannut toisen eurooppalaiseen kaupunkialoitteeseen (European Urban Initiative) liittyvän rahoitushaun, joka on suuruudeltaan 120 miljoonaa euroa.
Rahoitushaun tavoitteena on tukea kaupunkien innovointi- ja kehityshankkeita, jotka keskittyvät johonkin seuraavista kolmesta painopisteestä: Kaupunkien kestävyyden lisääminen, kestävä matkailu sekä osaavan työvoiman houkutteleminen kutistuviin kaupunkeihin.
Hanketuella pyritään lisäämään kaupunkien valmiuksia kestävään kaupunkikehitykseen, luomaan investointeja sekä saamaan aikaan konkreettisia muutoksia kaupungeissa.

JTF-hankehaussa lähes 50 hakemusta maakuntaliittoon

Maakuntaliiton JTF-hankehaussa ensimmäiseen käsittelyyn saatiin 47 hakemusta, joista 44 on kehittämishankkeita. Haettavana kehittämishankkeisiin on 8,6 M€ ja 5,7 M€ kuntien perusrakenteen investoinneille.

CASPER-hanke etsii ratkaisuja supistuvien alueiden haasteisiin

Etelä-Savossa on käynnistynyt nelivuotinen hanke, jonka tavoitteena on vahvistaa maakunnan sopeutumista demografisiin muutoksiin.
Miten maakunnassa voidaan vastata väestön vähenemiseen, vanhenemiseen tai poismuuttoon?

Toivotamme suloista suvea!

Maakuntaliiton virasto palvelee 30.6. asti, jonka jälkeen virasto on suljettuna 1.8. saakka. Toivotamme hyvää ja rentouttavaa kesää, tapaamisiin elokuussa!


Mikonkatu 5, Mikkeli • Palvelemme ma-pe klo 9-15
Henkilökunnan yhteystiedot

Tämä uutiskirje on lähetetty osoitteeseen .
Mikäli et halua enää viestiä, voit poistua postituslistaltamme

Uutiskirje nettiversiona