Jousi-uutiskirje huhtikuu 2023

JTF-haut avautuivat maakuntaliitossa

Etelä-Savon maakuntaliitto on avannut kaksi oikeudenmukaisen siirtymän rahaston (JTF) hankehakua kehittämis- ja investointihankkeille.
Rahastosta tuettavilla hankkeilla voidaan edistää alueen elinkeinojen uudistumista ja monipuolistumista sekä ilmastoneutraaliin talouteen siirtymistä. Rahoitus taipuu monenlaisiin kehittämistoimiin. JTF-rahoitusta on nyt haettavissa yhteensä 14,35 miljoonaa euroa.
Lue lisää

Maakuntahallitus: Savon rata saatava kuntoon välittömästi  

Etelä-Savon maakuntahallitus esitti huhtikuun kokouksessaan kannanoton Savon radan kehittämisen puolesta.

Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakuntaliitot ovat yhdessä valmistelleet kannanoton. Savon maakuntaliittojen mielestä valtion väyläverkon investointiohjelmassa 2024-2031 Savon rataan kohdistetut panostukset ovat riittämättömät. Itä-Suomen saavutettavuus on huolenaiheena laajemminkin. Maakuntahallitus vaatii, että itäisen Suomen "mottiintuminen" on vältettävä. Ratkaisuna ovat riittävät investoinnit raide- ja tieliikenteeseen. 
Lue lisää

Mikko Hokkanen.

Etelä-Savo sydämellä:
Maakuntahallituksen jäsenet esittäytyvät

"Etelä-Savo sydämellä" on blogikirjoitusten sarja, jossa esittäytyvät maakuntahallituksen jäsenet.
Hallituksen jäsen Elisa Hänninen kertoo, millainen eteläsavolainen hän on, mihin asioihin uskoo ja haluaa maakunnassa vaikuttaa ja millaisia terveisiä hän lähettää maakuntaan ja muualle Suomeen.
- Kotiseudussani arvostan yhteisöllisyyttä, yhdessä tekemistä, sujuvaa arkea, kauniita maisemia ja luonnon rauhaa kaikkina vuodenaikoina. Olen ylpeä juuristani ja muistan aina sanoa, että olen Juvalta ja Etelä-Savosta kotoisin. 
Lue lisää

Maakuntapäivää vietetään 9.5. Mikkelissä Kenkäverossa - tervetuloa!

Juhlistamme Etelä-Savon maakuntapäivää ja Eurooppa-päivää tiistaina 9.5.2023 klo 12-15 Mikkelissä, Kenkäverossa.
Luvassa on tietoa ja tunnelmia Saimaalta, elävää musiikkia ja esityksiä, makupaloja Saimaa-menusta ja tutustumista saimaalaiseen elämäntapaan.
Mukana päivässä myös Taste Saimaa, D.O. Saimaa -alkuperämerkki ja Etelä-Savon Europe Direct -tiedotuspiste.
Tilaisuus on kaikille avoin. Tervetuloa! 
Lue lisää

Kangasniemen Koittila on Vuoden kylä!

Suomen Vuoden Kyläksi on valittu 190 asukkaan Koittilan seutu Etelä-Savossa.
Koittilassa satsataan kohtaamisiin ja ihmisten väliseen yhteistyöhön sekä kylämarkkinointiin ja tiedottamiseen. Kyläläiset ovat aktiivisia ideoimaan uutta ja myös toteuttamaan ideoita yhdessä. Pubiakin pyöritetään kylällä talkoovoimin. 250 mökin Koittilassa on noin 500 vapaa-ajanasukasta.
- Yhteistyöllä Suomen parhaaksi kyläksi!, iloitsee kyläseuran puheenjohtaja Ari Viljakainen.
Lue lisää

TKI-tiekartta: Opiskelijayrittäjyys Etelä-Savon uudistumisen voimavarana

Etelä-Savoon tarvitaan uusia yrittäjiä, innovatiivisia ideoita ja tekemisen meininkiä – korkeakouluopiskelijoiden yritysideoiden sekä yrittäjämäisen asenteen tukeminen on tässä avainasemassa.
"Yrittäjähenkinen yhteisö voi tarjoa opiskelijalle sitä tukea, jota maakuntaan houkuttelemiseksi ja jäämiseksi tarvitaan."
Etelä-Savon TKI-tiekartan laadintaa seurataan blogikirjoitusten sarjassa, jossa vuorossa on Xamk Xentren projektipäällikkö Mari Kirjalainen.
Lue lisää

Eurooppa-päivänä tapahtumia ympäri Suomen 

Eurooppa-päivä on Euroopan rauhan ja yhtenäisyyden päivä, jota vietetään joka vuosi 9. toukokuuta. Päätapahtumaa vietetään tänäkin vuonna Helsingin keskustakirjasto Oodissa. 

Ympäri Eurooppaa vietetään erilaisia tapahtumia ja järjestetään kiinnostavia verkkotapahtumia päivän kunniaksi. Voit tutustua tilaisuuksiin alla olevasta linkistä!
Lue lisää

Tämä uutiskirje on lähetetty osoitteeseen .
Mikäli et halua enää viestiä? Poistu listaltamme

Jos viesti ei näy oikein, voit lukea nettiversion täältä.