Uutiskirje helmikuu

Tämä on Etelä-Savon maakuntaliiton uutiskirje maakuntaliiton sidosryhmille ja Etelä-Savon ajankohtaisista asioista kiinnostuneille. Uutiskirje ilmestyy noin kerran kuukaudessa ja sisältää tietoa edunvalvonnasta ja maakuntaliiton ajankohtaisista hankkeista, tilaisuuksista ja maakuntahallituksen tuoreimman kokoustiedotteen.
 

Saimaa-ilmiö tuo merkittäviä vaikutuksia koko Itä-Suomelle

Maakuntahallitus kuuli 17.2. kokouksessa Saimaa-ilmiön eli Savonlinna 2026 -kulttuuripääkaupunkihaun viimeisimmät kuulumiset ja päätti tilata selvityksen kulttuuripääkaupunkivuoden vaikutuksista Itä-Suomelle. 


Lue hallituksen kokoustiedote

Saimaa-ilmiö: Kuka sen tekee ellemme me ja milloin jos ei nyt?

Saimaa-ilmiön keulakuvien Jani Halmeen, Saimi Hoyerin ja Sari Kaasisen viesti on, että Itä-Suomi lähtee nousuun kulttuurin ja uudenlaisen yhteistyön voimin.


Lue tästä Saimaa-ilmiön kuulumisia

Itärata tuo nopeat yhteydet koko Itä-Suomeen

Itärata voi kääntää itäisen Suomen kehityksen nousuun. Liikenneverkon kehittäminen vaikuttaa yritysten sijoittumiseen, työpaikkoihin, asukasmäärään ja koko alueen elinvoiman kasvuun.


Kaikki Itärataa koskeva tieto on hankkeen verkkosivuilla Itärata.fi

Itäratahankkeen vaikuttamistyö jatkuu

Toissa viikolla Helsingissä järjestetty Itärata-vaikuttajaseminaari herätti laajasti kiinnostusta ja keräsi paikalle lähes sata osanottajaa. Seminaarin yhdistävänä tekijänä oli halu itäisen Suomen kehittämiseen ja saavutettavuuden parantamiseen Itärata-hankkeen kautta.


Lue lisää Itäratan edistämisestä

Maakuntauudistuksen perintönä syntyi osallisuusohjelma

Kehittämispäällikkö Eveliina Pekkanen kirjoittaa blogikirjoituksessaan osallisuusohjelman valmistelutyöstä. Etelä-Savon osallisuusohjelma tuo kuntien osallisuutta tukevat käytännöt esille. Maakunnallinen nuorisovaltuusto on myös osa osallisuustyöskentelyä.


Lue, mitä osallisuustyö tarkoittaa ja miten sitä tehdään
 

Asukkaiden osallisuus on Etelä-Savon voimavara

Etelä-Savon tuore osallisuusohjelma tekee asukkaiden vaikuttamismahdollisuudet näkyväksi ja luo edellytyksiä osallisuuden vahvistamiseksi. 


Lue osallisuusohjelman julkaisusta

Maakuntaliiton uusi tunnus

Etelä-Savon maakuntaliiton visuaalinen ilme on uudistunut! 

Uusi moderni tyyli ja logo viestivät maakuntaliiton raikkaasta otteesta, yhteistyökyvystä ja taidosta maakunnan asiantuntija- ja kehittäjäorganisaationa. 


Lue lisää maakuntaliiton uudesta ilmeestä
 

Tehdään yhdessä digitaalinen Etelä-Savo

Monet meistä tarvitsevat apua sähköisten palveluiden ja netin käyttöön. Maakuntaliitto kerää Etelä-Savon digituen antajat yhteen. Mikäli sinä annat digitukea Etelä-Savon maakunnassa, ole yhteydessä. Yhdessä voimme vaikuttaa!


Lue lisää digitukihankkesta

Tämä uutiskirje on lähetetty osoitteeseen .
Mikäli et halua enää viestiä? Poistu listaltamme

Jos viesti ei näy oikein, voit lukea nettiversion täältä.