Suoraan sisältöön

Julkaistu 18.02.2020

Maakuntaliiton uusi tunnus on käytössä

Etelä-Savon maakuntaliitto on ottanut käyttöön liiton uuden logon ja visuaalisen ilmeen 17.2.2020. Uusi ilme näyttäytyy maakuntaliiton viraston kylteissä, esitteissä, sosiaalisen median kanavilla ja maakuntaliiton päivitetyllä verkkosivustolla www.esavo.fi. Verkkosivusto on uuden ilmeen lisäksi päivitetty myös saavutettavuusvaatimusten mukaiseksi.

Etelä-Savon maakuntaliiton edellinen verso-logo oli yli kymmenen vuotta vanha. Graafinen ilme ja asiakirjat eivät enää vastanneet nykyhetken tarpeita.

- Uusi ilme on digitaalisessa ympäristössä ja sosiaalisessa mediassa enemmän kuin kotonaan. Esimerkiksi uusi tunnuksemme on monikäyttöinen. Se saa uusia käyttötapoja ja merkityksiä, kun tunnuksen elementeistä muotoillaan maakuntaamme kuvaavia kuvasymboleita. Elementeistä saa aikaan vaikka maakuntakukkamme lumpeen, kuvailee maakuntaliiton viestintäpäällikkö Taina Saahko.

Maakuntaliiton uuden ilmeen on toteuttanut mainostoimisto Kixit, jonka kanssa maakuntaliitolla on puitesopimus.

Uutta tunnusta käyteään maakuntaliiton visuaalisessa viestinnässä ja maakunnan markkinoinnissa

Maakuntaliiton uusi tunnus muodostuu selkeästä, ilmavasta ja moneen muuntautuvasta nuolesta. Tunnuksen taustalla on Etelä-Savon vaakunasta ja Astuvansalmen kalliomaalauksista tuttu nuoli.

- Symboliikan taustalla on vahvasti Etelä-Savon vaakunastakin tuttu nuoli. Myös Astuvansalmen kalliomaalauksissa esiintyvällä naisella eli Astuvan akalla on joidenkin tulkintojen mukaan kädessään jousi. Uudessa tunnuksessa hyödynnetäänkin myös kalliomaalauksista tuttua, pelkistettyä muotokieltä. Yksinkertainen tyyli toimii loistavasti kaikissa viestintävälineissä ja kaiken kokoisissa toteutuksissa. Samalla tyylillä voidaan toteuttaa myös muuta grafiikkaa, joten tunnuksen muotokielestä toivotaan rakentuvan yhtenäinen ja tunnistettava Etelä-Savon ja eteläsavolaisten identiteetin kuvaaja, toteaa mainostoimisto Kixitin toimitusjohtaja AD Vesa Kärkkäinen.

Perustunnusta käytetään pääsääntöisesti kaikessa maakuntaliiton visuaalisessa viestinnässä ja maakunnan markkinoinnissa.

- Etelä-Savon ja Etelä-Savon maakuntaliiton visuaalisen ilmeen uudistamisen tavoitteena ei ole ollut luoda pelkästään vain logoa ja graafista ilmettä vaan suunnitella yhteinen viestin välittämisen visuaalinen tyyli, jonka jokainen eteläsavolainen voisi kokea omakseen. Etelä-Savo on aktiivinen seutu, jossa vahvat perinteet ja syvällä järviluonnossa olevat juuret halutaan tuoda entistä vahvemmin esille, Uusi ilme näyttäytyy keväällä muun muassa maakuntaliiton viraston kylteissä, esitteissä, sosiaalisen median kanavilla ja verkkosivustolla, jatkaa Kärkkäinen.

Maakuntaliiton värit perustuvat kolmeen viestintästrategian pääviestiin: metsä, vesi ja ruoka. Värit kertovat omaa tarinaansa. Niistä voi tunnistaa luomun puhtautta, mutta myös innovatiivisuuden sähköisyyttä ja vihreän kullan metsiä. Tunnuksen värityskin elää tilanteen ja viestin mukaan. Maakuntaliiton ilme uusitaan asteittain eri tuotteissa ja sovelluksissa sitä mukaa, kun niitä uusitaan.

Lisätietoja: Viestintäpäällikkö Taina Saahko, p. 040 -632 6132