Ajankohtaista Etelä-Savosta • JOUSI-uutiskirje • 03.03.2024

Etelä-Savo tähtää TKI-toiminnassa kunnianhimoiseen kasvuun

Etelä-Savossa on kevään aikana laadittu askelmerkit tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan kasvulle. Kesällä valmistunut maakunnallinen TKI-tiekartta on ensimmäinen laatuaan Suomessa.
Tiekartan valmisteluun osallistui noin sata eteläsavolaista yritysten, oppilaitosten, tutkimuslaitosten sekä julkisten yrityskehittäjien tai muiden sidosryhmien edustajaa.

Kasvua Etelä-Savoon haetaan jatkossa mm. yritysvetoisuuteen panostamalla ja kansainvälisen tutkimusrahoituksen tehokkaammalla hyödyntämisellä.    

Uusi vaihemaakuntakaava laadintaan - minne uutta tuulivoimaa?

Etelä-Savon maakuntahallitus päätti 21.8. kokouksessaan käynnistää 4. vaihemaakuntakaavan laatimisen ja samalla hyväksyi vaihemaakuntakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelman. Vaihemaakuntakaavassa päivitetään 1. vaihemaakuntakaavan tuulivoima-alueita ja etsitään uusia teollisen kokoluokan tuulivoima-alueita. Uusia alueita tullaan todennäköisesti esittämään maakunnassa ainoastaan Pieksämäelle ja Kangasniemelle. 

Maakuntahallituksen uudet jäsenet esittäytyvät

Maakuntahallituksen kokoonpano uudistui kesällä, kun Jatta Juhola (sd.), Jaana Strandman (ps.) ja Oskari Valtola (kok.) luopuivat hallituksen jäsenyydestä.

Uusina jäseninä maakuntahallituksessa ovat aloittaneet (kuvassa vas.) Nina Rasola (kok.), Sami Järvinen (ps.) ja Jenni Tissari (sd.). Toivotamme uudet hallituksen jäsenet lämpimästi tervetulleiksi maakuntaliiton päätöksentekoon.

Lue maakuntahallituksen blogista, millaisin miettein hallituksen jäsenet käyvät tehtäväänsä!

Aleksi Laaksonen aloitti rahoitusasiantuntijana

Rahoitusasiantuntija Aleksi Laaksonen aloitti työt maakuntaliitossa elokuussa. 
Aleksin vastuulla on kansalliseen ja EU-rahoitukseen liittyvät rahoitustehtävät, hankehakemusten arviointi sekä hankkeisiin liittyvä neuvonta ja valvonta.

Etelä-Karjalasta hanketyöstä maakuntaliittoon siirtynyt Aleksi odottaa uusia haasteita hyvillä mielin: "On hienoa päästä edistämään aluekehittämistä uudenlaisesta näkökulmasta!"

Maakuntaliiton JTF-rahoitushaut sulkeutuvat 

Maakuntaliitto avasi keväällä kaksi Oikeudenmukaisen siirtymän rahaston (JTF) jatkuvaa hakua. Ensimmäinen hakuaika hankehakemuksille päättyi 2.6.2023 ja se keräsi runsaasti hakemuksia. Saapuneilla hakemuksilla haettiin rahoitusta noin 18,4 miljoonaa euroa. Tänä vuonna rahoitusta on jaettavana yhteensä 14,4 miljoonaa euroa.
JTF-hankehaussa seuraava hakemusten käsittelyynottopäivä on 1.9., jonka jälkeen uusia hakemuksia ei voida enää ottaa vastaan vuodelle 2023. 

Syksyn tapahtumissa pureudutaan tekoälyyn ja yritysten osaajatarpeeseen

Maakuntaliiton Punos - osaamisen verkostot ja toimintatapojen kehittäminen Etelä-Savossa -hanke kutsuu syksyn tapahtumiin! 

Tekoäly ja tulevaisuuden osaaminen -tapahtuma Saimaa Stadiumilla Mikkelissä 18.10. - Miten maakunnan haasteita voidaan tulevaisuudessa ratkaista tekoälyn avulla?
Katso tästä lisää!

Loskaa niskaan! - Haasta oppilaitokset auttamaan osaamiskysymyksissä -tapahtuma Teamsissa 16.11.
Yrittäjä tai työnantaja, haasta oppilaitokset auttamaan oikean osaajan löytämisessä juuri yrityksesi tarpeisiin!
Katso tästä lisää!

Millaista on tehokas ja vaikuttava hankeviestintä? 
Tule webinaariin 26.9.!

Millaista on tehokas ja vaikuttava hankeviestintä? Mitä uudella EU-ohjelmakaudella on huomioitava hankkeiden viestinnässä?
Tule mukaan Itä-Suomen yhteiseen hanketoteuttajien viestintäkoulutukseen 26.9.!

Viitoskäytävältä liikkumisen tulevaisuuskuvaa

Viitoskäytävältä on julkaistu liikkumisen tulevaisuuden visio, joka käsittelee laajasti liikkumisen teemoja mm. matkailun ja työssäkäynnin näkökulmista.
Millaisia haasteita ja mahdollisuuksia liikkumisen tavat tuovat Viitoskäytävän alueelle Etelä-Savosta Itä-Lappiin?


Mikonkatu 5, Mikkeli • Palvelemme ma-pe klo 9-15
Henkilökunnan yhteystiedot

Tämä uutiskirje on lähetetty osoitteeseen .
Mikäli et halua enää viestiä, voit poistua postituslistaltamme

Uutiskirje nettiversiona