Suoraan sisältöön

Julkaistu 22.08.2023

Aleksi Laaksonen aloitti rahoitusasiantuntijana

Maakuntaliiton rahoitustehtäviin saatiin uutta vahvistusta kesän jälkeen.

Hei, olen Aleksi Laaksonen ja aloitin rahoitusasiantuntijana Etelä-Savon maakuntaliitossa elokuun alussa. Tehtäviini kuuluu kansalliseen ja EU-rahoitukseen liittyvät rahoitustehtävät, hankehakemusten arviointi sekä hankkeisiin liittyvä neuvonta ja valvonta.

Siirryin Etelä-Savon maakuntaliittoon Etelä-Karjalasta, Imatran kaupungilta, jossa toimin myös hanketyön parissa. Työskentelin projektipäällikkönä Heijastuksia – museot luontoperustaisen liiketoiminnan kehittämisalustoina -hankkeessa. Uudenlaisten luontomatkailutuotteiden ja ansaintalogiikoiden kehittämisen avulla hankkeessa pyrittiin vahvistamaan pk-yritystoimintaa Etelä-Karjalan alueella. Kyseisen projektin lisäksi työpöydälleni kuului muitakin hankkeita, jotka keskittyivät pääasiassa kansainvälisyyteen ja kestävän kehityksen toimia edistäviin teemoihin.

Hankkeiden hakeminen ja toteuttaminen on siis tuttua ja nyt pääsen tutustumaan siihen, millaiselta työ täällä rahoittajan puolella näyttää. On hienoa päästä edistämään aluekehittämistä uudenlaisesta näkökulmasta myöntämällä EU:lta ja valtiolta saatuja varoja niitä tarvitseville kohteille. Odotankin tehtävältäni monipuolista uuden oppimista erityisesti hankerahoitukseen ja sen prosesseihin liittyen. Lisäksi on hienoa päästä tutustumaan paikallisiin toimijoihin.

Ole yhteydessä:

Aleksi Laaksonen
P. 040 168 0057, aleksi.laaksonen@esavo.fi