Suoraan sisältöön

Julkaistu 24.08.2023

JTF-rahoituksella suuri suosio Etelä-Savossa - maakuntaliiton haut suljetaan syyskuussa

Etelä-Savon maakuntaliitto avasi huhtikuussa kaksi Oikeudenmukaisen siirtymän rahaston (JTF) jatkuvaa hakua, joissa hakemukset otetaan käsittelyyn ennalta määrättyinä aikoina.

Ensimmäinen hakuaika hankehakemuksille päättyi 2.6.2023. Hakuajan päätyttyä voitiin todeta, että JTF-rahoitusmuoto on saanut suuren suosion. Hakemuksia saapui 47 kappaletta, joilla haettiin rahoitusta noin 18,4 miljoonaa euroa. Vuonna 2023 rahoitusta on jaettavana yhteensä 14,38 miljoonaa euroa.

JTF-hankehaussa seuraava hakemusten käsittelyynottopäivä on 1.9.2023, jonka jälkeen uusia hakemuksia ei voida enää ottaa vastaan vuodelle 2023. Näin ollen kehittämis- ja investointihankkeille sekä kuntien perusrakenteen investoinneille tarkoitetut JTF-haut (hakutunnukset: ESALII-007 ja ESALII-008) suljetaan 1.9. jälkeen.

Saapuneiden hakemusten käsittely ja arviointi on vielä kesken siten, että myös 1.9. haussa saapuneet hakemukset huomioidaan käsittelyssä. Rahoituspäätöksiä hankkeista päästään tekemään syksyn kuluessa. Tavoitteena on, että hakemukset saavat rahoituspäätöksen vuoden 2023 loppuun mennessä. Ensi vuonna JTF-haku avataan uudelleen vuoden 2024 myöntövaltuuksilla, haettavana on 1,2 miljoonaa euroa.

JTF-rahastosta tuettavilla hankkeilla voidaan edistää alueen elinkeinojen uudistumista ja monipuolistumista sekä ilmastoneutraaliin talouteen siirtymistä hyvin monenlaisin kehittämistoimin.

- Hakemuksia on saapunut laajasti erilaisiin teemoihin, kuten teknologisten innovaatioiden kehittämiseen esimerkiksi vesi-, energia- ja metsäteollisuudessa, matkailualan erilaisiin hankkeisiin ja yritysten viennin edistämiseen, toteaa kehittämisjohtaja Merja Olenius maakuntaliitosta.

Hankkeita tullaan rahoittamaan myös vielä vuosien 2025-2026 JTF -valtuuksilla.


Lisätiedot:

Ohjelmapäällikkö Pirjo Paananen, puh. 040 542 6140, pirjo.paananen@esavo.fi
Etelä-Savon maakuntaliitto