Jousi-uutiskirje toukokuu 2023

Savon ja Karjalan ratojen välityskykyä on parannettava viipymättä

Itä-Suomen maakunnilla on kasvava huoli rappeutuvasta rataverkosta itäisessä Suomessa. Raideliikenteen kriittisiä pullonkauloja käsiteltiin Itä-Suomen neuvottelukunnan kokouksessa tiistaina 16.5. Kokouksessa julkistettiin maakuntien laatima kannanotto Savon ja Karjalan ratojen kehittämiseksi.
Maakunnat vaativat, että uuden eduskunnan on Liikenne 12 -suunnitelmassa otettava huomioon Savon ja Karjalan ratojen merkitys ja muuttuneet liikennemäärät.
Lue lisää

Itä- ja Pohjois-Suomi esittäytyy yhteisellä sivustolla

Itä- ja Pohjois-Suomen seitsemän maakuntaa tekevät tiivistä maakuntarajat ylittävää yhteistyötä ja edunvalvontaa.
Kuten tarinamme kertoo:
Itä- ja Pohjois-Suomi on Suurin osa Suomea.
Osaamme hyödyntää luontoa ja luonnonvarojamme kestävällä tavalla. Olemme kehittäneet ratkaisuja ja luomme uutta teknologiaa, tuotteita ja palveluja kansainvälisille markkinoille. Meillä on korkeatasoista tutkimusta ja koulutusta.

Tavoitteemme ovat koko Suomen tavoitteita. Olemme tehokkaasti käyttäneet aluekehittämisresursseja ja saaneet aikaan muutoksia, joilla on laajoja vaikutuksia.

Suurimman osan Suomea muodostavat Etelä-Savon, Kainuun, Lapin, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Pohjois-Savon maakunnat.

Maakuntiin voi tutustua sivustolla, joka esittelee alueen ominaispiirteitä ja tarjoaa tietoa mm. väestöstä, työpaikoista ja EU-rahoituksen vaikuttavuudesta.
Lue lisää

Maakuntahallitus avasi matkailun kehittämisen rahoitushaun  

Etelä-Savon maakuntahallitus kokoontui 22.5. maakuntaliiton virastolla ja antoi muun muassa lausunnon Pieksämäen Sarvikankaan tuulivoimahankkeen YVA-ohjelmasta.
Maakuntahallitus päätti myös avata alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen -määrärahan haun. Määräraha on kohdennettu matkailun tukemiseen Mikkelissä.
Lue lisää

Mikko Hokkanen.

Etelä-Savo sydämellä:
Maakuntahallituksen jäsenet esittäytyvät

"Etelä-Savo sydämellä" on blogikirjoitusten sarja, jossa esittäytyvät maakuntahallituksen jäsenet.
Hallituksen jäsen Anna-Maria Kovanen kertoo, millainen eteläsavolainen hän on, mihin asioihin uskoo ja haluaa maakunnassa vaikuttaa ja millaisia terveisiä hän lähettää maakuntaan ja muualle Suomeen.
- Lämpimästi tervetuloa kokemaan Etelä-Savoa vapaa-ajalla, työmatkalla tai pysyvästi! Täällä onnistuu etätyö ja etäopiskelut. Kaikenlaista työtä ja opiskelupaikkoja on tarjolla runsaasti eri aloilla. Toivottavasti junayhteyksiin saadaan parannusta, jotta myös pendelöinti sujuisi vielä paremmin maakuntaamme.
Lue lisää

Tervetuloa  Liikkuminen Viitoskäytävällä -webinaariin!

Torstaina 8.6. julkistetaan uutta tietoa ihmisten työmatka- ja vapaa-ajan liikkumisesta.
Liikkuminen Viitoskäytävällä -webinaarin teemoina ovat liikkumisen tulevaisuusvisio, arvot ja motiivit. Tapahtuma on osa Viitoskäytävän kesäpäiviä.

Ilmoittaudu kuulolle inspiroivaan ja ajatuksia herättävään päivään!


Ilmoittautumislinkki: https://forms.gle/fFCQXi4RQyeHAKue8

OECD-tutkijat vierailulla Etelä-Savossa

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD:n (Organisation for Economic Co-operation and Development) tutkijat olivat tutkimusvierailulla Etelä-Savossa 8.-10.5. 
OECD-tutkimushanke tuottaa tietoa alueen erityispiirteistä ja sen tuloksia tullaan hyödyntämään edunvalvonta- ja strategiatyössä.

Lue lisää

Päämajasymposium kokoaa asiantuntijat ja poliitikot yhteiskunnalliseen keskusteluun Mikkelissä 

Mikkelissä 4.8. järjestettävän Päämajasymposiumin ajankohtaiset pääteemat ovat turvallisuus ja kriisinkestävyys.
Tapahtumassa järjestetään kaksi eri paneelikeskustelua näistä teemoista. Aiheesta keskustelemassa on maamme johtavia asiantuntijoita. Ohjelmassa on myös perinteinen Mannerheim-luento. 
Merkitse Symposium kalenteriisi!
Lue lisää

Clusters meet Regions -konferenssi Levillä 25.-27.4.

Clusters meet Regions -konferenssi kokosi Kittilän Leville Itä- ja Pohjois-Suomen klustereiden lisäksi laajan joukon eurooppalaisia klustereita, Euroopan komission edustajia sekä virkamiehiä ja aluekehittäjiä. Etelä-Savosta oli mukana alueen klusterijohtajia ja Etelä-Savon maakuntaliiton henkilöstöä.
Konferenssissa keskusteltiin, jaettiin ideoita, tutkimustuloksia ja kokemuksia raaka-aineiden arvoketjujen vahvistamisesta ja kestävän käytön edistämisestä.
Lue lisää

Kuulumisia TE2024 -uudistuksesta Etelä-Savossa

Julkiset työvoimapalvelut siirtyvät kuntien vastuulle 1.1.2025 alkaen. Kunnissa on käynnissä tulevien työllisyysalueiden valmistelu tiukalla aikataululla.
Etelä-Savon alueella julkisten työvoimapalveluiden siirtoa kuntien vastuulle valmistellaan TE2024 E-Savo -hankkeessa. Hankkeeseen osallistuvat kaikki Etelä-Savon kunnat ja TE-toimisto. 
Lue lisää

Haemme maksatusasiantuntijaa ja rahoitusasiantuntijaa 

Etsimme maksatusasiantuntijaa ja rahoitusasiantuntijaa EU:n rakennerahasto-toimintaan ja maakuntaliiton välittämiin kansallisiin hankerahoitukseen liittyviin asiantuntijatehtäviin.
Tehtävät ovat määräaikaisia 31.12.2025 saakka.

Tervetuloa huippuporukkaan maakuntaliittoon!
Lue lisää

Tämä uutiskirje on lähetetty osoitteeseen .
Mikäli et halua enää viestiä? Poistu listaltamme

Jos viesti ei näy oikein, voit lukea nettiversion täältä.