Suoraan sisältöön

Avoimet työpaikat

Ilmastokoordinaattori

Haemme palvelukseemme ilmastokoordinaattoria määräaikaiseen tehtävään ajalle 1.1.2022-31.12.2022 Mikkeliin
kuntien ilmastotyön tukemiseen, kehittämiseen, seurantaan ja rahoitusneuvontaan.

Ilmastokoordinaattorin tehtävänä on:
- kartoittaa Etelä-Savon kuntien ilmastotyön tilanne ja siihen liittyvät viestinnän tarpeet
- antaa ilmastoasioissa asiantuntijatukea Mikkelin ja Pieksämäen seutujen kunnille heidän tuoreiden ilmasto-ohjelmiensa jalkauttamiseksi ja toimenpiteiden seuraamiseksi
- antaa Savonlinnan seudun kunnille asiantuntijatukea ilmasto-ohjelmatyön käynnistämiseksi
- tiedottaa ja kertoa Etelä-Savon kunnille HINKU-kunta-asiasta tavoitteena saada Etelä-Savonkin maakunnasta kuntia mukaan HINKU-toimintaan
- toimia yhteistyössä maakunnallisen ilmastoasiantuntijan sekä maakunnan ilmastoryhmien kanssa mm. yhteisten verkkosivujen ja muun ilmastoviestinnän suunnittelussa ja toteutuksessa
- kannustaa ja tukea nuorten ilmastotyötä tekemällä yhteistyötä maakunnallisen nuorisovaltuuston ilmastoryhmän kanssa
- osallistua myös ylimaakunnalliseen yhteistyöhön
- vastata hankkeen hallinnoinnista ja raportoinnista rahoittajalle.

Lisäksi ilmastokoordinaattorin työtehtäviin kuuluu mm. tiedottaa kunnille rakennerahasto-ohjelman sekä kansallisten ohjelmien rahoitusmahdollisuuksista ilmastohankkeisiin, auttaa hankeideoiden jalostamisessa hankkeiksi sekä avustaa rahoituksen hakemisessa.

Edellytämme valittavalta tehtävään soveltuvaa korkeakoulututkintoa. Arvostamme aiempaa kokemusta ilmasto- ja hanketyöstä.

Tehtävä alkaa 1.1.2022 tai sopimuksen mukaan ja kestää 31.12.2022 asti ja on määräaikainen rahoituksen luonteen vuoksi. Tehtävä täytetään, mikäli ympäristöministeriö osoittaa Etelä-Savon maakuntaliitolle kuntien ilmastotyön tukemiseen tarkoitetun avustuksen.

Tehtäväkohtainen palkka määräytyy Etelä-Savon maakuntaliiton palkkausjärjestelmän mukaisesti ja palvelussuhteen ehdot määräytyvät KVTES:n mukaan. Tehtävästä maksetaan tehtäväkohtaisena palkkana 3800 €/kk ja KVTES:n mukaiset lisät.

Noudatamme neljän kuukauden koeaikaa, jonka kuluessa työnantajalle on toimitettava hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilasta.
Hakemukset jätetään kuntarekry.fi-palveluun 10.11.2021 klo 15 mennessä. Haastattelut järjestään pääsääntöisesti viikolla 47.

Jätä hakemuksesi tästä linkistä.

Etelä-Savon maakuntaliitossa on käytössä liukuva työaika, etätyömahdollisuus sekä erinomaiset henkilöstöetuudet.

Lisätietoja tehtävästä antavat ympäristöpäällikkö Sanna Poutamo, p. 040 7249618, sp. sanna.poutamo(at)esavo.fi ja kehittämisjohtaja Merja Olenius, p. 040 6297210, sp. merja.olenius(at)esavo.fi

Heräsikö kysymyksiä? Lisätietoja antaa:

Tiina Saarelainen

Henkilöstöasiantuntija

044 770 0490

tiina.saarelainen(at)esavo.fi

Tiina hoitaa maakuntaliiton henkilöstöasioita ja toimii palkanlaskennan yhteyshenkilönä. Tiina on tarkastuslautakunnan sihteeri.