Uutiskirje huhtikuu

Tämä on Etelä-Savon maakuntaliiton uutiskirje maakuntaliiton sidosryhmille ja Etelä-Savon ajankohtaisista asioista kiinnostuneille. Uutiskirje ilmestyy noin kerran kuukaudessa ja sisältää tietoa edunvalvonnasta, maakuntaliiton ajankohtaisista hankkeista, tilaisuuksista ja maakuntahallituksen tuoreimman kokoustiedotteen.
 

Maakuntahallitus myönsi rahoitusta ja keskusteli kultturipääkaupunkihausta huhtikuun kokouksessa

Maakuntahallitus päätti, että Etelä-Savon maakuntaliitto alkaa valmistella selviytymissuunnitelmaa, jolla maakunta selviää elinvoimaisena ulos koronakriisistä. Kulttuuripääkaupunkihaku on edennyt siihen vaiheeseen, että hakukirjan jättö on edessä. Maakuntaliitto sitoutuu hakemukseen ja haun toiseen vaiheeseen. 
Lue hallituksen huhtikuun kokoustiedote

Kulttuuripääkaupunkihaun vuoden mittainen rutistus lähenee loppuaan

Kulttuuripääkaupunkihaun hakukirja valmistui ylimaakunnallisella yhteistyöllä. Hakukirja palautetaan toukokuun alussa Opetus- ja kulttuuriministeriöön. Esivalintatilaisuus on kesäkuun lopussa Helsingissä. Peukut pystyyn! 
Lue hakukirjan viimeistelystä

Digitaalisten palveluiden tuki eli digituki on tarpeen nyt jos koskaan

Etelä-Savon digituen tarjoajat kehittävät etänä annettavaa opastusta tietokoneen, matkapuhelimen, tabletin tai muun mobiililaitteen käyttöön. Etätuki on tarpeen korona-aikana, kun muuta opastusta ei voi järjestää. Normaalioloissa tukea saa opastustilaisuuksissa ja infopisteissä. 
Lue Etelä-Savon digituesta

Etätyö, uusi normaali

Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen kirjoittaa huhtikuun blogikirjoituksessaan etätyön yleistymisestä koronakriisin aikana. Etelä-Savon maakuntaliitossa on hyvät kokemukset etätyöstä jo useamman vuoden ajalta. Etäkokoukset sujuvat hyvin ja ovat tehokkaita.  Etätyön onnistuminen perustuu vahvaan keskinäiseen luottamukseen ja myönteiseen asenteeseen.
Lue maakuntajohtajan blogikirjoitus

Rahoituksella helpotusta koronakriisiin

Maakuntaliitolta voi hakea EAKR- ja valtion rahoitusta alle sadantuhannen euron suuruisiin elinvoimahankkeisiin, joilla vastataan koronaepidemian aiheuttamiin äkillisiin tarpeisiin sekä muihin rakennemuutostarpeisiin kunnissa. 

Siirry rahoitusilmoitukseen

ankkeessa selvitetään, voiko hake olla vaihtoehto kiinteistöjen öljylämmitykselle

Lappeenrannan-Lahden teknillisessä yliopistossa on meneillään tutkimus, jossa selvitetään öljylämmityksen korvaamista uusiutuvaan energiaan perustuvalla hakelämmityksellä.  Hankepäällikkö Jarno Föhr näkee, että alueen yritysten liiketoimintamahdollisuudet paranevat, kun öljystä siirrytään paikalliseen hakkeeseen. Hanketta rahoittaa Etelä-Savon maakuntaliitto Euroopan aluekehitysrahastosta.
Lue miten hakelämmitys toimii

Nuoret kirjoittavat, millainen on unelmien Saimaa 

Unelmien Saimaa kirjoituskilpailun voitti Emilia Aaltolan tarina. Kirjoituksesta on poimittavissa vinkkejä Mikkelin seudun kehittämiseen tulevaisuudessa.
Lue nuorten kirjoituskilpailusta

Teemoja nuorten teksteissä olivat Ilmastonmuutos, luonto, vapaa-ajanviettomahdollisuudet, palvelut ja koulutusmahdollisuudet.

Lue sisältöanalyysi blogikirjoituksesta

Euroopan kulttuuripääkaupunki 2020 Galway näytti saimaalaista huippuosaamista ohjelmassaan

Valotaiteilija Kari Kolan Savage Beauty -teos esitettiin näyttävästi kulttuuripääkaupunki Galwayssa. Koronapandemian vuoksi koko maailma näki valotaideteoksen yhtä aikaa virtuaalisesti. Kuvassa on Olavinlinna valotaiteilijan juhlavalaistuksessa.
Lue valotaideteoksesta Galwayssa

Ilmoittaudu Etelä-Savon matkailun tulevaisuuden tarkastelijaksi

Tulevaisuustarkastelussa rakennetaan kolme tulevaisuuskuvaa, jotka kuvaavat Etelä-Savon matkailun ihanteellisinta, vähiten ihanteellisinta, sekä todennäköisintä tulevaisuuden tilaa vuonna 2030. Tämä tulevaisuustarkastelu on osa alueellista matkailustrategian laatimista. Sen toteuttaa Esavoennakoi - Etelä-Savon ennakointihanke (ESR).
Avaa tulevaisuustarkastelun ilmoittautumislomake

Ilmoittaudu Kulttuuri sotessa verkkoseminaariin 28.5.

Taiteen ja kulttuurin merkityksestä terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä on runsaasti näyttöä. Maksuton verkkoseminaari kokoaa yhteen ajankohtaisia kulttuurihyvinvointia tukevia käytänteitä eri kohderyhmille sosiaali- ja terveyspalveluissa. Kuuntele seminaarin mielenkiintoisia puhujia omalta koneeltasi.
Ilmoittaudu Kulttuuri sotessa verkkoseminaariin

Tämä uutiskirje on lähetetty osoitteeseen .
Mikäli et halua enää viestiä? Poistu listaltamme

Jos viesti ei näy oikein, voit lukea nettiversion täältä.