Maakunnan kehittäminen

ETELÄ-SAVON PARHAAT 2014

Palkintoraati perustelee valintaa seuraavasti:

Aluejohtaja Heino Lipsanen Etelä-Savon Liikunta ry:stä liikuttaa maakuntaamme kohti terveempää tulevaisuutta. Lipsanen viestittää omalla esimerkillään liikunnan ilosta, verkostoitumisen merkityksestä ja yhteistyön voimasta.

Heino Lipsanen tekee merkittävää, rajat ylittävää ja ennaltaehkäisevää työtä terveyden ja hyvinvoinnin puolesta, ja on Valo ry:ssä tekemässä Suomesta maailman liikkuvinta urheilukansaa.

Palkintoraati perustelee valintaa seuraavasti:

Muotoilija Riikka Kaartilanmäki ja seppä Jarkko Kaartilanmäki ovat esimerkillisiä uuden polven eteläsavolaisia, maaseudun asuttajia ja itsensä työllistäjiä. Kaartilanmäet asuvat ja työskentelevät vuonna 1907 rakennetussa jugend-tyylisessä vanhassa Kaartilanmäen Kansakoulussa Sulkavalla.

Kaartilanmäet ovat osallistuneet aktiivisesti maakunnan alueella järjestettyihin taidekäsityö- ja muotoilutapahtumiin. Lisäksi he ovat useiden vuosien ajan tehneet aluetta tunnetuksi myös kansainvälisesti järjestämässään Rautasulka-tapahtumassa.  

Palkintoraati perustelee valintaa seuraavasti:

Heikki Skyttä on aktiivisella työllään, yhteistyötaidoillaan ja Big Wheels –harrasteajoneuvotapahtumalla nostanut Pieksämäen ja koko Etelä-Savon tunnettuutta. Big Wheels -tapahtuma oheisohjelmineen kokoaa kaiken ikäiset alan harrastajat paikkakunnalle viihtymään ja samalla tuomaan matkailutuloja alueen yrittäjille. Heikki Skyttä ansaitsee kiitokset vuosien pitkäjänteisestä tapahtuman kehitystyöstä ja sinnikkyydestä.