Suoraan sisältöön

Järjestöneuvottelukunta YhES – yhdistykset Etelä-Savossa

Yhdistysten ääni ja näkökulma esille maakunnassa.

Järjestöneuvottelukunta YhES – yhdistykset Etelä-Savossa

Yhdistysten ääni ja näkökulma esille maakunnassa.

Logo YhES - Yhdistykset Etelä-Savossa

Järjestöneuvottelukunta YhES - Yhdistykset Etelä-Savossa haluaa tuoda yhdistysten äänen ja näkökulman esille maakunnassa. Sitä varten järjestöneuvottelukunta tekee yhteistyötä eri alojen järjestöjen ja yhdistysten kanssa. Järjestöneuvottelukunta edustaa eteläsavolaisia yhdistyksiä 18 eri järjestöalan ja kuntien edustajan kautta. Tältä sivulta löydät tietoa järjestöneuvottelukunnasta, yhteystiedot, toimintasäännön sekä kokousten pöytäkirjat.

YhES-järjestöneuvottelukunta aloitti uudella kokoonpanolla v. 2023

Etelä-Savon maakunnallinen järjestöneuvottelukunta (YhES) toimii maakunnan alueella toimivien yhdistysten ja järjestöjen monialaisena yhteistyöelimenä. Vuonna 2019 perustettu Etelä-Savon järjestöneuvottelukunta on osa Etelä-Savon maakuntaliiton toimintaa.

Järjestöneuvottelukunta YhES ylläpitää aktiivista ja vaikuttavaa järjestöjen ja muiden toimijoiden välistä yhteistyötä ja vuoropuhelua maakunnassa, edistää kansalaisten, yhdistysten ja järjestöjen osallisuus- ja osallistumismahdollisuuksien toteutumista sekä tuottaa ja välittää tietoa järjestöjen toiminnasta ja järjestöjä koskevista asioista. Neuvottelukunta kokoontuu vähintään neljä kertaa vuodessa. 

Etelä-Savon maakuntahallitus valitsi uuden neuvottelukunnan varsinaiset jäsenet kokouksessaan 21.12.2022. YhES-neuvottelukunta valitsi järjestäytymiskokouksessaan puheenjohtajaksi Mali Soinisen ja varapuheenjohtajaksi Kalle Husson.

Lisätietoja toiminnasta voit kysyä Etelä-Savon maakuntaliiton kehittämispäällikkö Eveliina Pekkaselta p. 044 770 0591 Sähköposti: etunimi.sukunimi(at)esavo.fi

YhES-järjestöneuvottelukunnan tehtävät

  • ylläpitää aktiivista ja vaikuttavaa vuoropuhelua maakunnassa järjestöjen aseman vahvistamiseksi
  • jalkauttaa järjestöstrategiaa Etelä-Savon alueella
  • vaikuttaa siihen, että kunnat, kuntayhtymät ja järjestöt sekä maakunta toimivat yhteistyössä hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi (hyte-rakenteet ja hyvinvointikertomusprosessi, maakuntastrategia, järjestöavustukset, järjestöyhdyshenkilöt)
  • edistää kansalaisten, yhdistysten ja järjestöjen osallisuus- ja osallistumismahdollisuuksien toteutumista
  • antaa lausuntoja ja suosituksia järjestöyhteistyön edistämiseksi sekä tekee aloitteita
  • tuottaa ja välittää tietoa

Järjestöneuvottelukunnan toimintasääntö luettavissa tästä linkistä.

Heräsikö kysymyksiä? Lisätietoja antaa:

Eveliina Pekkanen

Kehittämispäällikkö, aluekehitys, kulttuuri ja osallisuus (vuorotteluvapaalla 14.7.2024 saakka)

044 770 0591

eveliina.pekkanen@esavo.fi

Eveliina vastaa maakuntaliitossa osallisuuteen ja hyvinvointiin sekä maakunnan kulttuuritoimintaan liittyvistä kehittämis- ja rahoitustehtävistä. Eveliina toimii YhES-neuvottelukunnan yhteyshenkilönä.

Eveliina vastaa maakuntaliitossa osallisuuteen ja hyvinvointiin sekä maakunnan kulttuuritoimintaan liittyvistä kehittämis- ja rahoitustehtävistä. Eveliina toimii YhES-neuvottelukunnan yhteyshenkilönä.