Suoraan sisältöön

D.O. Saimaa laatu- ja alkuperämerkki

D.O. Saimaa on Suomen ensimmäinen alueellinen laatu- ja alkuperämerkki. Merkki kertoo puolueettomasti tuotteen paikallisuudesta, vastuullisesta valmistusprosessista ja laadukkuudesta. Se ohjaa meitä vastuulliseen ja ympäristön paremmin huomioivaan kuluttamiseen. Tällä sivulla on tietoa merkin myöntämisestä.

Merkin myöntäminen edellyttää korkealuokkaista ja vastuullista valmistusprosessia sekä yhteiskuntavastuullisten kriteerien täyttymistä. Merkkiä voidaan hakea joko yksittäisille tuotteille, raaka-aineille tai koko tuotevalikoimalle. Arvioinnissa huomioidaan myös tuotteen tai raaka-aineen yhteys alueen kulttuuriperintöön.

D.O. Saimaan logo

Etelä-Savon maakuntaliiton nimeämä asiantuntijaraati myöntää merkin tuotteille tai raaka-aineille, jotka on tuotettu, käsitelty ja jalostettu Saimaan alueella. Alueellisen kriteerin täyttymiseksi lasketaan 100 km etäisyys Saimaan vesistöstä.

Voit avata D.O. Saimaan verkkosivun tästä. 

Heräsikö kysymyksiä? Lisätietoja antaa:

Tuula Kokkonen

Elinkeinopäällikkö

040 678 5415

tuula.kokkonen@esavo.fi

Tuula vastaa maakunnan elinkeinoelämän ja matkailun edistämisestä sekä niiden kehittämis- ja rahoitustehtävistä. Tuulan vastuulla ovat myös elinkeinotoimintaan liittyvät yhteistyö- ja edunvalvonta-asiat kansainvälisesti.