Suoraan sisältöön

Etelä-Savon kunnat

Etelä-Savon kaupungit ovat Mikkeli, Pieksämäki ja Savonlinna. Mikkeli on Etelä-Savon maakuntakeskus. Etelä-Savossa on lisäksi yhdeksän kuntaa. Maakunnassa on mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja yrittäjille ja työntekijöille. Tälle sivulle on koottu linkit Etelä-Savon kuntiin, yrityspalveluihin ja tietoa maakuntaan muuttaville.

Me Etelä-Savossa luotamme omiin vahvuuksiimme eli metsään, veteen ja ruokaan. Ne tarjoavat yrityksille, asukkaille, mökkiläisille ja matkailijoille elinkeinoa ja hyvinvointia.

Tutkimus ja koulutus ovat meille tärkeitä asioita ja näillä aloilla painopisteitämme ovat ympäristö- ja materiaaliteknologia, sähköiset palvelut, rakennettu ympäristö, matkailu, metsä ja elintarvikkeet.

Etelä-Savo on pinta-alaltaan suuri, mutta harvaan asuttu maakunta

Tähän on koottu numerotietoa Etelä-Savosta (1.1.2023 aluejaolla):

  • Pinta-ala 17 100 km2
  • Maapinta-ala 12 652 km2
  • Asukasluku 130 451 (2022)
  • Asukkaita 10,3 / maakm2

Lisää faktaa ja ennakointitietoa Etelä-Savon maakunnasta ja maakunnan tulevaisuuden näkymistä saat Etelä-Savo ennakoi -sivustolta.

Tutustu maakunnan tulevaisuuden näkymiin Etelä-Savo ennakoi -sivustolla.

Etelä-Savossa on runsaasti mahdollisuuksia yrittäjille ja työntekijöille

Etelä-Savossa on erilaisia mahdollisuuksia yrittäjille ja työntekijöille. Sopivaa tilaa voi vuokrata tai ostaa kohtuullisin hinnoin. Maakunnassa on osaavia tekijöitä ja täältä on hyvät liikenneyhteydet muualle Suomeen. Nämä asiat ja hyvin toimivat palvelut helpottavat yritysten kasvupyrkimyksiä. Maakunnassa on kolme kaupunkia, yhdeksän kuntaa ja satoja viehättäviä kyliä.

Etelä-Savossa on yhteensä kaksitoista kuntaa, joista kolme käyttää itsestään kaupunki-nimitystä ja yhdeksän kunta-nimitystä. Kunnallisasiain työryhmä käsittelee Etelä-Savon maakuntaliitossa kuntien palvelurakenteeseen liittyviä asioita. Alla olevista linkeistä näet kuntien yhteystiedot ja vaakunat.

Tutustu linkeistä Etelä-Savon kuntien yrityspalveluihin:

Tutustu linkistä tietopakettiin Etelä-Savoon muuttajille:

Heräsikö kysymyksiä? Lisätietoja antaa:

Anne Matilainen

Hallintojohtaja

040 509 4006

anne.matilainen@esavo.fi

Anne johtaa maakuntaliiton hallintopalveluyksikköä. Anne toimii myös maakuntavaltuuston ja maakuntahallituksen sihteerinä. Hän vastaa hallinnon tukipalveluista sekä yhteisten palveluiden koordinoinnista ja organisaatio-ohjauksesta.

Anne johtaa maakuntaliiton hallintopalveluyksikköä. Anne toimii myös maakuntavaltuuston ja maakuntahallituksen sihteerinä. Hän vastaa hallinnon tukipalveluista sekä yhteisten palveluiden koordinoinnista ja organisaatio-ohjauksesta.