Maakunnan kehittäminen

ETELÄ-SAVON PARHAAT 2015

Palkintoraati perustelee valintaa seuraavasti:

Rantasalmen puhallinorkesteriyhdistys ry on kunnan vahva kulttuurinen sydän, joka tarjoaa harrastusmahdollisuuksia pienistä lapsista senioreihin. Yhdistys tuottaa eteläsavolaisille kulttuuripalveluja konserttien, teatteriesitysten ja muiden tapahtumien muodossa, mm. musikaaleja vuosittain. Poikkeuksellisen hienoa on, että sisältöjen tekijät, niin säveltäjät, kirjoittajat kuin esittäjätkin, ovat pitkälti rantasalmelaisia. Yhdistys on rakentanut talkootyönä entiseen teollisuushalliin teatterisali Tornadon, joka tarjoaa ammattimaiset puitteet kymmenille vuosittaisille esityksille ja tapahtumille. Rantasalmen puhallinorkesterin toiminta on saanut myös valtakunnallista tunnustusta.

Yhteystiedot: Kapellimestari Marja Ikonen, puh. 044-4175228, marja.ikonen(at)rantasalmi.fi

Palkintoraati perustelee valintaa seuraavasti:

Hamid Al-Sammarraee on innovatiivinen videokuvaaja-elokuvaaja, joka on tuottamillaan nettivideoilla tehnyt tunnetuksi muun muassa eteläsavolaisia luomutuottajia, koulutushankkeita ja luontokohteita. Töillään Al-Sammarraee on antanut äänen myös maahanmuuttajille.

Hamid Al-Sammarraeella on luontainen kyky draamankaarelle niin dokumenteissa kuin fiktioissakin. Tämän ovat huomanneet myös elokuvakilpailujen tuomarit, sillä hän on saanut elokuvatuotannoilleen useita palkintoja Filmi- ja videokuvaajien liiton SM-kilpailuissa.

Yhteystiedot: Hamid AL-Sammarraee , puh. 044 2034060, hamid.alsammarraee(at)gmail.com

Palkintoraati perustelee valintaa seuraavasti:

Pieksämäen kylät ry on vaikuttaja ja kehittäjä, jolla on positiivinen ja näkyvä ote Pieksämäen kaupungin kehittämisessä.  Yhdistys on esimerkki yhteistyön voimasta, aloitteellisuudesta sekä asukkaiden ja kunnan välisen vuorovaikutuksen toimivuudesta.  

Pieksämäen kylät ry on aktiivisesti synnyttänyt kumppanuuspöytiä, joissa sektoriajattelun sijaan pohditaan palveluja asukkaiden näkökulmasta ja uudelta tuotantopohjalta. Yhdistys on edistänyt monitoimijamallia palvelujen tuotannossa ja uutta yrittäjyyttä esimerkiksi työosuuskuntien kautta.

Yhteystiedot: kyläasiamies Vuokko Jaakkola, puh. 045 845 6590, vuokko.jaakkola(at)pieksamaenkylat.fi