Maakunnan kehittäminen

ETELÄ-SAVON PARHAAT 2016

Palkintoraati perustelee valintaa seuraavasti:

Ilkka Arvola on ruoka-alan moniosaaja ja kantava voima mm. Bistro Vileen, Otava Food Factoryn, ruokatapahtumien ja D.O. Saimaa –laatu- ja alkuperämerkin takana. Arvola on omalla esimerkillään ja aktiivisella kehittämispanoksellaan vahvasti mukana nostamassa Etelä-Savon ruokakulttuuria ja ruokamatkailua. Arvola on innovatiivinen ja ketterä artesaaniruuan tekijä, esimerkillinen verkostoituja ja innostaja sekä lähiruuan ja laadun puolestapuhuja.

Palkintoraati perustelee valintaa seuraavasti:

Craft  & Design Savonlinna on yritysverkosto, joka kokoaa pienet käsityömatkailuyritykset ja -kohteet yhteen. Verkoston ydinajatuksena on käsityökulttuurin näkyväksi tekeminen niin paikallisille kuin matkailijoillekin, ja tässä verkosto on jo onnistunut.

Verkoston jäseniä yhdistää rakkaus aitoihin asioihin, käsillä tekemiseen, estetiikkaan ja luovuuteen. Laadukkaiden, paikallista käsityömuotoilua edustavien tuotteiden lisäksi yritysverkosto tarjoaa myös monimuotoista kurssitoimintaa, näyttelyjä, teemapäiviä ja erilaisia tapahtumia.

Palkintoraati perustelee valintaa seuraavasti:

Helena Skopa on elävä esimerkki siitä, miten arvokas ja merkittävä on yhdenkin aktiivisen ja sydämellä työtä tekevän henkilön panos. Skopan suunnitelmallisuus ja päämäärätietoisuus yhdistettynä positiiviseen ja palvelevaan luonteeseen ovat olleet ja ovat omiaan luomaan myönteistä kuvaa maakunnasta hyvänä paikkana asua, elää ja yrittää.

Skopa laittaa itsensä likoon niin työssään kuin harrastuksissaan. Hän on erinomainen verkostoituja paikallisesti, alueellisesti ja kansallisesti. Näitä verkostoja Skopa on onnistuneesti hyödyntänyt myös työssään Solmu-projektin projektipäällikkönä.