Suoraan sisältöön

2019

Palkintoraati perustelee Pauliina Rundgrenin valintaa seuraavasti:

Pauliina Rundgren on muotoilun ja käsityön luja ammattilainen. Rundgren on aktiivinen ja esimerkillinen verkostotoimija ja yhteistyön tekijä, joka on auttanut monia aloittavia ammattilaisia, uusia tapahtumia ja verkostoja vauhtiin.

Rundgren on onnistunut muuntamaan luovan osaamisen liiketoiminnaksi.  Hän on pitkän linjan yrittäjä, sillä Pauliina Rundgren Handicrafts Oy juhlii tänä vuonna 20 vuoden taivaltaan. Liiketoiminnassaan Rundgren tukee suomalaista työtä ja osaamista. Hänellä on laaja alihankkija- ja jälleenmyyjäverkosto, jossa kaikki osapuolet hyötyvät yhteistyöstä.

Rundgrenin koruissa ja käyttöesineissä on nähtävissä vaikutteita eteläsavolaisesta järviluonnosta. Luonnosta saatu inspiraatio sekä raikas ja ajankohtainen muotoilu yhdistettynä tuhansia vuosia vanhaan emalointitekniikkaan luovat korkealaatuisia käsityötuotteita - eteläsavolaista parhaimmistoa!

Palkintoraati perustelee Markus Heiskasen valintaa seuraavasti:

Markus Heiskanen on Järvisydämen yrittäjä, jota kuvaavat sanat rohkea heittäytyjä. Rohkeuden ja jopa uhkarohkeuden lisäksi Heiskanen on liiketoimintaosaaja, joka antaa arvoa asiantuntijoille ja kuuntelee ympäristöään. Heiskasella on kyky uudistaa ja samalla pitäytyä vanhassa ja perinteisessä, innovoida uutta ja kertoa vuosisataista tarinaa.

Heiskanen puhuu ja toimii esimerkillisesti Saimaan ja Järvi-Suomen matkailun puolesta. Hän on yhteistyön kannattaja, yhteistyön tekijä ja yhteistyön puolestapuhuja. Heiskanen toimii aktiivisesti verkostoissa ja uskoo yhteistyön voimaan niin Rantasalmen, Savonlinnan seudun, Saimaan kuin globaalissakin mittakaavassa. Järvisydän kuuluu eittämättä Etelä-Savon matkailukohteiden parhaimmistoon ja siitä kiitos kuuluu Markus Heiskaselle!

Palkintoraati perustelee Etelä-Savon vapaa-ajan asukkaiden valintaa seuraavasti:

Etelä-Savo ei olisi Etelä-Savo ilman sen noin 49 000 vapaa-ajan asuntoa ja niiden asukkaita. Mökkisauna järven rannalla on monelle hengähdyspaikka, jossa rentoutua ja viettää vapaa-aikaa. Samalla vapaa-ajan asukkaat tuovat maakuntaan mittaamattoman panoksen elinvoimaa henkisen ja sosiaalisen pääoman muodossa. Tämän lisäksi he tuovat alueelle rutkasti ostovoimaa ja taloudellista hyvää. Vapaa-ajan asukas on toisaalta kuin matkailija, toisaalta kuin kuntalainen. Hän on monipaikkainen asuja ja palvelujen kuluttaja.

Vapaa-ajan asunnot ovat monesti täysin varusteltuja ja jopa varustellumpia kuin vakituiset asuntomme. Siitä huolimatta kutsumme niitä kotoisasti mökeiksi ja menemme mökille. Ja mökille Etelä-Savoon mennäänkin useammin kuin muissa maakunnissa. Etelä-Savon vapaa-ajan asukkaat ovat ahkeria mökkeilijöitä, sillä täällä vietetään mökkielämää keskimäärin reilut kolme kuukautta vuodesta. Vapaa-ajan asukkaat tuovat alueellemme paljon ja ovat esimerkillisiä maakunnan identiteetin tai imagon kohentajia – Etelä-Savon parhaita!