Suoraan sisältöön

2023

Pieksämäkeläinen GoSleep Oy on nostanut eteläsavolaista osaamista esiin innovatiivisella toiminnallaan. Yrityksen tuotteet, yksityiset makuutilat työpaikoille ja lentokentille, ovat yrittäjävetoisen tuotekehityksen tulos. GoSleep on esimerkki kansainvälisyyteen tähtäävästä ja sisukkaasta yrityksestä, joka on haastavien koronavuosien jälkeen kyennyt uudistumaan ja kehittämään toimintaansa.

GoSleepin tarina kertoo siitä, että maakunnasta voi ponnistaa omien ideoiden avulla maailman markkinoille.

Luovien alojen ammattilaisten verkosto S creatives nostaa kulttuuria ja taidetta näkyväksi ja paraatipaikalle Savonlinnan seudulla.

S creatives on kulttuurin ja luovien alojen puolestapuhuja ja esiin nostaja, joka on herättänyt positiivista huomiota Savonlinnaa ja Etelä-Savoa kohtaan. S creatives Festival - luovien alojen festivaali ja kaupunkitapahtuma on elävöittänyt Savonlinnan kaupunkikuvaa ja koonnut yhteen innovatiivisen, monialaisen verkoston.

Jukurit on positiivinen yllättäjä Etelä-Savosta. Vuonna 1970 perustettu mikkeliläisten oma seura luo tulevaisuudenuskoa, viihdyttää ja tuo jännityksentäyteistä sisältöä niin eteläsavolaisten kuin muidenkin suomalaisten elämään. Jukurit tekee arvokasta juniorityötä ja saa aikaan tunteita ja elämyksiä. Joukkuepeli ja yhdessä tekeminen on Jukurien vahvuus, josta muuallakin voidaan ottaa opiksi.

Hauhalan Hanhifarmi on esimerkki vastuullisesta elintarviketuotannosta ja innovatiivisesta yrityksen ja tuotteiden kehittämisestä. Pitkäjänteinen työ on johtanut valtakunnalliseen tunnettuuteen ja arvostetuksi brändiksi. Eläinten hyvinvointi on otettu tilalla huomioon ja yritys noudattaa D.O. Saimaa-alkuperämerkin kriteerien mukaista toimintaa, eettisyyttä ja ekologisuutta läpi tuotantoketjun.