Suoraan sisältöön
Europe Direct -verkosto aloittaa toimintansa 1. toukokuuta 2021. Uusi Europe Direct -tiedotuspiste aloittaa Mikkelissä, ja seitsemän vanhaa pistettä jatkaa toimintaansa. Verkoston kautta saat tietoa EU-asioista eri puolilla Suomea.

Julkaistu 30.04.2021

Europe Direct -verkosto: Tule tapaamaan EU-asioissa, kysy EU:sta tai keskustele EU:n tulevaisuudesta

Europe Direct -verkosto aloittaa toimintansa 1. toukokuuta 2021. Uusi Europe Direct -tiedotuspiste aloittaa Mikkelissä, ja seitsemän vanhaa pistettä jatkaa toimintaansa. Verkoston kautta saat tietoa EU-asioista eri puolilla Suomea.

Paikalliset Europe Direct -pisteet (ED) ovat Euroopan unionin tärkeä vuorovaikutuskanava, jonka kautta saa helposti tietoa Euroopan unionista ja erityisesti EU-kansalaisten oikeuksista ja EU:n toiminnan tavoitteista.

Uudella toimikaudella tiedotuspiste löytyy Suomessa seuraavilta paikkakunnilta: Hamina, Kajaani, Kankaanpää, Kuopio, Mikkeli, Oulu, Seinäjoki ja Valkeakoski. 

Europe Direct -pisteissä voi vierailla paikan päällä, mutta ne vastaavat kysymyksiin myös sähköpostitse, puhelimitse tai sosiaalisen median kanavilla. Pisteet ovat mukana järjestämässä paikallisia EU-aiheisia yleisötapahtumia, keskustelutilaisuuksia ja seminaareja. Ne vauhdittavat erityisesti keskusteluja Euroopan tulevaisuuskonferenssista.

Pisteet edistävät aktiivisesti vuorovaikutusta eri toimijoiden välillä ja erilaisilla sosiaalisen median alustoilla.

- Pidän erittäin hyvänä asiana, että pisteet lisäävät toimintaansa muun muassa sosiaalisessa mediassa, sanoo komission Suomen-edustuston vt. päällikkö Maria Kokkonen.

Europe Direct Etelä-Savon piste avautuu Etelä-Savon maakuntaliiton yhteyteen.

- Aloitamme etäpalvelulla ja digitaalisilla tapahtumilla. Iloitsen kuitenkin jo siitä, kun eteläsavolaiset pääsevät vierailemaan toimipisteellä. Toimipisteelle voi tulla juttelemaan EU:n toiminnasta ja hakea esitteitä, kertoo Eu-tiedotusta koordinoiva maakuntaliiton viestintäpäällikkö Taina Saahko.

Europe Direct -pisteet toimivat Euroopan komission, Euroopan parlamentin ja EU:n neuvoston paikallisina yhteyspisteinä ja tekevät yhteistyötä muiden sidosryhmien kanssa.

Ne täydentävät ja tukevat Euroopan komission edustustojen ja Euroopan parlamentin tiedotustoimistojen työtä paikallis- ja aluetasolla.

Euroopan laajuisesti verkostossa on yhteensä yli 400 pistettä.

Suomessa toimivien pisteiden osoitteet ja yhteystiedot:

https://ec.europa.eu/finland/services/contact-points_fi

Europe Direct Etelä-Savo
Taina Saahko
p. 040 632 6132
europe.direct@esavo.fi

Euroopan komission Suomen-edustusto

Tiedotuspäällikkö
Pia Siitonen
p. (09) 6226 5473, GSM 040 535 5979
etunimi.sukunimi@ec.europa.eu

Tiedottaja
Nina Hotti
p. (09) 6226 5465, GSM 050 384 7857
etunimi.sukunimi@ec.europa.eu

Seuraa Twitterissä @eukomissio