Suoraan sisältöön

Julkaistu 27.03.2023

Etelä-Savo sydämellä: maakuntahallituksen jäsen Jatta Juhola

Etelä-Savon maakuntahallituksen blogikirjoitusten sarjassa hallituksen jäsenet esittäytyvät. Eteläsavolaisuudestaan ja ajatuksistaan maakunnan kehittämiseksi kertoo Jatta Juhola (sd.).

1. Millainen eteläsavolainen olet? Missä asut, mitä teet ja mitä arvostat kotiseudussasi?

Olen syntyperäinen eteläsavolainen, syntynyt ja kasvanut Mikkelissä. Yliopisto-opinnot veivät aikanaan yhteiskuntatieteelliseen tiedekuntaan Jyväskylään ja töihin Jyväskylän ammattikorkeakouluun, mutta muutimme takaisin Mikkeliin, kun jäin äitiyslomalle odottaessani esikoistani. Olin onnellinen paluumuuttaja. Täällä oli suku ja juuret. Asun metsän laidalla, ja kuitenkin melkein keskustassa. Ja se onkin parasta täällä – luonto on saavutettavissa joka puolella kaupunkia ja koko maakunnassa.

Itselleni erityisen tärkeää on järviluonto ja puhdas vesi. Uin ympäri vuoden, nautin melonnasta ja retkeilystä veden äärellä.

2. Mihin asioihin maakunnassa erityisesti haluaisit vaikuttaa tehtäväsi kautta?

Maakuntahallitus on erinomainen näköalapaikka aluekehittämisen ekosysteemiin. Minä tietysti haluan, että hyvän elämän edellytykset toteutuvat Etelä-Savossa. Se tarkoittaa ennen kaikkea työpaikkoja sekä koulutus- ja opiskelumahdollisuuksia. Korkeakoulutuksen vahvistamisessa meillä on vielä tehtävää. Täällä toki on Suomen paras ammattikorkeakoulu, jolla on erityisen vaikuttavaa tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa. Tästä meidän pitää olla ylpeitä ja ottaa kaikki mainehyöty ja lisäarvo irti.

Minusta on sukeutunut myös vahva kulttuurialan puolestapuhuja. Meillä on maakunnassa iso joukko luovan alan ammattilaisia, joiden osaamista pitäisi hyödyntää nykyistä enemmän. Edellyttää taiteen ja kulttuurin erityispiirteiden tunnistamista, jotta voi nähdä ja edistää niiden mahdollisuuksia aluekehitystyön, matkailun ja innovaatioiden vahvistajana.

3. Terveisesi eteläsavolaisille – ja muualle Suomeen?

Eteläsavolaisille haluan sanoa, että ollaan rohkeasti ylpeitä kotiseudustamme. Asumme keskellä paratiisia. Minulle eteläsavolaisuus merkitsee ystävällisiä ja lämpimiä kohtaamisia, aina löytyy jutun juurta tuntemattomienkin kanssa. Jokainen tarvitsee yhteyttä toisiin ihmisiin, meillä se on sisäsyntyistä.

Muualle maailmaan lähetän terveisiä, että lämpimästi tervetuloa käymään tai pysymään! Kaikille on tilaa ja mahdollisuus elää hyvää elämää lähellä luontoa, rikkaassa kulttuuriympäristössä.

Jatta Juhola
Maakuntahallituksen jäsen
Etelä-Savon maakuntaliitto