Suoraan sisältöön
Raimo Heinänen.

Julkaistu 21.02.2024

Etelä-Savo sydämellä: maakuntahallituksen jäsen Raimo Heinänen

Etelä-Savon maakuntahallituksen blogikirjoitusten sarjassa hallituksen jäsenet esittäytyvät. Eteläsavolaisuudestaan ja ajatuksistaan maakunnan kehittämiseksi kertoo Raimo Heinänen (ps.).

1. Millainen eteläsavolainen olet? Missä asut, mitä teet ja mitä arvostat kotiseudussasi?

Kaupallisen koulutuksen jälkeen olen toiminut yritysmaailman johtotehtävissä SOK:laisissa osuuskaupoissa, viimeksi Helsingin osuuskaupassa. Sieltä siirryin johtotehtäviin Halonen/Carlson -yhtymään Helsinkiin. Molemmissa yhtiöissä työskentelin vajaat 10 vuotta.

Yrittäjänä olen toiminut lähes 30 vuotta Suomessa ja Venäjällä. Tällä hetkellä vaimoni omistaa Mikkelin Kauppahallissa kalakaupan ja lounasravintolan, jossa avustan häntä.

Olen toiminut myös eduskunnassa kansanedustajan avustajana. Mikkelissä olen asunut 25 vuoden ajan. Etelä-Savon Mikkeliin muutin asumisympäristön takia, jonka koin viihtyisäksi ja rauhalliseksi.

Olen ollut politiikassa mukana noin 15 vuotta, josta perussuomalaisten valtuutettuna Mikkelissä 12 vuotta. 

2. Mihin asioihin maakunnassa erityisesti haluaisit vaikuttaa tehtäväsi kautta?

Näen Etelä-Savolla vahvuuksia, joilla maakuntaa voidaan kehittää tulevaisuudessakin. Olemme Suomessa vapaa-ajan ykkösalue yli 50 000 vapaa-ajan asunnolla. Etätyö ja -yrittäjyys on uudenlaista työtä, joka on jo kehittynyt ja jota pitää kehittää. Matkailu, ruokatuotanto sekä alueelliset tapahtumat ovat kohteita, joita pitää vahvistaa. Saavutettavuuden parantaminen tukee kehitystyötä. Meillä on upea luonto, ja lisäksi metsä on alueen luonnonvara, jonka jalostusta ja käyttöä tulee edistää. 

3. Terveisesi eteläsavolaisille – ja muualle Suomeen?

Maakuntana meidän tulee löytää yhteinen tahtotila, jota viedään eteenpäin. Valvotaan yhdessä etujamme valtiovallan suuntaan.


Raimo Heinänen
Maakuntahallituksen jäsen
Etelä-Savon maakuntaliitto