Suoraan sisältöön

Julkaistu 28.05.2021

Nuoret, äänestäkää!

Nuoret ovat tulevaisuus ja heillä on näkemystä siitä, millaisessa maailmassa ja yhteiskunnassa he tulevaisuudessa haluavat elää.

Etelä-Savon kunnanvaltuustojen keski-ikä oli valtuustokauden 2017 alussa 51,8 vuotta. Nuorten ääntä tarvitaan – niin edustuksellisessa kuin osallistuvassa demokratiassa. Nuoret ovat tulevaisuus ja heillä on näkemystä siitä, millaisessa maailmassa ja yhteiskunnassa he tulevaisuudessa haluavat elää.

Etelä-Savossa ensi kertaa kuntavaaleissa pääsee äänestämään n. 4120 nuorta. Äänestä nuori, koska sillä tavalla saat sellaisen tyypin kunnanvaltuustoon, joka ajattelee asioista samoin kuin sinä. Jos et ole vielä äänioikeutettu, pidä ääntä muuten ja kerro ketä äänestäisit, jos voisit. Tai osallistu keskusteluun somessa.  Kannustakaa vanhemmat nuorianne äänestämään, ottakaa mukaan äänestyskopeille ja keskustelkaa avoimin mielin ehdokkaista ja vaalien eri teemoista. Uskaltakaa olla myös eri mieltä- se mahdollistaa oppimisen puolin ja toisin.

Koronavuosi on vaikuttanut nuoriin. Pärjääjät pärjäävät, ja he, joilla on vaikeuksia, joutuvat yhä syvemmälle. Eriarvoisuus kasvaa ja seurauksia korjataan pitkään. Tästä syystä on ensiarvoisen tärkeää, että nuorisotyöhön panostetaan ja sen arvo ymmärretään myös seuraavalla valtuustokaudella.

Terhi Venäläinen
osallisuuskoordinaattori