Suoraan sisältöön

Julkaistu 22.05.2022

Tekijät esiin - Elinkeinopäällikkö Tuula Kokkonen

Elinkeinopäällikkönä Tuula haluaa edistää Etelä-Savon vahvuuksien esilletuomista ja hyödyntämistä. Maakunnan elinkeinoelämän toimijat voivat mieluusti ottaa yhteyttä - hyvä tulevaisuus tehdään yhdessä!

Hei, olen Tuula Kokkonen. Toimin maakuntaliitossa elinkeinopäällikkönä.

Tehtäviini kuuluu maakunnan elinkeinoelämän edistäminen maakuntastrategian ja maakuntaohjelman mukaisesti. Vastuulla ovat myös elinkeinotoimintaan liittyvät yhteistyö- ja edunvalvonta-asiat maakunnassa ja kansainvälisesti. Osallistun lisäksi EU-hankerahoitukseen liittyvät tehtäviin eli toimin hankkeiden valmistelijana ja valvojana.

Tärkeimpänä roolinani pidän maakuntamme vahvuuksien esilletuomista ja edistämistä. Olemme laatineet Älykkään erikoistumisen strategian (ÄES), jossa kärkialoiksemme on tunnistettu metsä, vesi, ruoka, matkailu ja hyvinvointi. Näistä jokaiseen liittyy merkittävää osaamista ja tulevaisuuden potentiaalia, ja alat ovat myös vahvasti kytköksissä toisiinsa – esimerkiksi Saimaan kautta.  ÄES-kärkiin liittyvän tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan olosuhteiden ja laajan rahoituspohjan turvaaminen on meille olennainen edunvalvontakysymys.

Maakuntaliitossa teemme elinkeinoelämää tukevaa yhteistyötä yhdessä yritysten, järjestöjen, kuntien ja oppilaitosten kanssa. Olen aloittanut tehtävässäni maaliskuussa 2022, ja haluan heti aluksi muodostaa kokonaisnäkemyksen maakunnan elinkeinoelämän tilanteesta. Koetan tavata yhteistyökumppaneitamme mahdollisimman laajasti ympäri maakuntaa. Jos en itse huomaa ehdottaa tapaamista, minua saa myös kutsua käymään.

Seuraan myös tiiviisti Saimaa ERG-hakemuksemme etenemistä. Saimaan maakunnat pyrkivät saamaan European Region of Gastronomy- statuksen vuodeksi 2024. Tämä on mielenkiintoinen prosessi, joka yhdistää hienolla tavalla maakuntamme helmiä – ruokaa, matkailua ja kulttuuria – ja tarjoaa mainion tilaisuuden kehittää näitä toimialoja yhdessä kansainvälisen osaajaverkoston kanssa.

Parasta työssäni on moniulotteisuus sekä mahdollisuus tukea maakunnan eri toimijoiden menestymistä.  Kehittämisen tekevät ihmiset, ja onkin hienoa nähdä sitoutuneita, asiantuntevia ja innostuneita vastuuhenkilöitä niin maakuntaliitossa kuin verkostoissammekin. Odotan myös kovasti, että kansainvälinen yhteistyö – jota ensin pandemia ja nyt sota Ukrainassa ovat hankaloittaneet – löytää uudet uomansa. Venäjään liittyvien hankkeiden ja markkinaodotusten korvaamiseksi tarvitsemme uusia kumppanuuksia, epävarmuuden sietokykyä ja rohkeita avauksia. Geopoliittinen kriisi on varjostanut työsuhteeni alkua, mutta luotan siihen, että Suomi ja Etelä-Savo pärjäävät myös tulevaisuudessa.

Faktat

Kuka: Tuula Kokkonen

Mitä tekee: maakunnan elinkeinoelämän edistäminen maakuntastrategian ja maakuntaohjelman mukaisesti

Tausta: Pitkä kokemus yrityskehittäjänä ja pk-yritysten palveluksessa.

Parasta työssä: moniulotteisuus sekä mahdollisuus tukea maakunnan elinkeinoelämän menestymistä

Harrastukset: Ratsastus, heppakaveritoiminta, omakotitalon ja kesämökin puuhat

Ota yhteyttä: 040 678 5415, tuula.kokkonen@esavo.fi