Suoraan sisältöön

Julkaistu 12.05.2021

Tekijät esiin - Ennakointiasiantuntija Antti Rajala

Maakuntaliitossa tehdään työtä yhdessä, ennakoiden ja uudistaen. Mitä tavoitteita ennakointiasiantuntija Antti Rajala toteuttaa Esavoennakoi 360° -hankkeessa?

Hei, olen Antti Rajala! Työskentelen maakuntaliiton ESR-rahoitteisessa Esavoennakoi 360° -hankkeessa Hanna Kautiaisen työparina. Ennakointiasiantuntijana muodostan yhdessä eri toimijoiden kanssa alueen tilanne- ja tulevaisuuskuvaa Etelä-Savon kehittämisen tueksi.

Esavoennakoi 360° -hankkeessa toteutamme kolmea tavoitetta:

  1. Kehitämme laajasti eri toimijoiden valmiuksia hyödyntää ennakointiosaamista ja tulevaisuustietoa.
  2. Ylläpidämme ja monipuolistamme entistä tulevaisuusorientoituneempaa tilannekuvaa yhteistyössä toimijaverkoston kanssa.
  3. Luomme ja pilotoimme maakunnan erityispiirteistä ja toimijaverkostosta lähtevää osaamistarpeiden ennakoinnin toimintamallia.

Kiinnostuksen kohteita työssäni ovat erilaisten tulevaisuuden trendien, kehityskulkujen ja erilaisten skenaarioiden kartoittaminen. Viime aikoina olen keskittynyt erityisesti ennakointikoulutusten järjestämiseen, osaamistarpeiden toimintamallin kehittämiseen, ennakointisivuston uudistamiseen, sekä maakunnan skenaarioiden virkistämiseen.

Keskeinen ennakoinnin viestintäkanavamme on Etelä-Savo ennakoi -sivusto, jossa kerätään laajalti tietoa alueen tilannekuvasta ja tulevaisuuden näkymistä. Tulevaisuudessa esavoennakoi.fi -sivustolle tullaan lisäämään entistä enemmän tietoa myös osaamistarpeiden ennakoinnin osalta. Etelä-Savossa haluamme tehdä ennakointia verkostotyönä ja siksi olemme myös kehittämässä tämän osalta parempia yhteistyön alustoja. 

Faktat:

Kuka: Antti Rajala, ennakointiasiantuntija

Työn sisältö: Alueen tilannekuva ja tulevaisuusnäkymät

Tausta: KTM, Kasvuyrityksen johtaminen & HTM, Hallintotiede

Parasta työssä: Tehtävien monipuolisuus, vaihtoehtoisten tulevaisuuksien pohtiminen

Harrastukset: Videopelit, Tv-sarjat, koiran kanssa lenkkeily

Ota yhteyttä:
Antti Rajala
Ennakointiasiantuntija
antti.rajala@esavo.fi
puh. 040 610 8205

LinkedIn -profiiliin tästä