Suoraan sisältöön

Julkaistu 16.11.2021

Tekijät esiin - Vs. projektipäällikkö Petri Honkanen

Petri Honkanen työskentelee maakuntaliitossa alueen TKI-toimijoiden yhteistyön edistämisen ja klustereiden luomisen parissa.

Olen Petri Honkanen ja aloitin vs. projektipäällikkönä klusterihankkeessa (Building Clusters, Ecosystem Collaboration and RIS3 Communication in South Savo) syyskuussa. Hanke oli käynnistynyt kesäkuussa, joten hyppäsin hetki sitten lähteneeseen junaan. Työni koostuu tehtävistä, joilla edesautetaan maakunnan TKI-toimijoiden yhteistyömahdollisuuksia ja klustereiden synnyttämistä älykkään erikoistumisen strategian pohjalta sekä tuotetaan toimintatapoja ja ratkaisuja TKI-toiminnan vahvistamiseksi. Edistän lisäksi Etelä-Savon älykkään erikoistumisen strategiaa tunnettavuutta maakunnassa, kansallisesti ja kansainvälisesti.

Hankkeeseen kuuluu paljon erityyppistä viestintää ja vuorovaikutusta - yksi tärkeimmistä tehtävistäni tässä vaiheessa onkin maakunnan TKI-toimijoiden näkemysten ja tavoitteiden kartoitus, jota olen jo toteuttanut keskusteluilla toimijoiden kanssa. Keskustelut TKI-toiminnasta ja sen konkreettisista sisällöistä ovatkin olleet antoisinta työssäni tähän saakka. On ilo huomata, että Etelä-Savossa on paljon osaamista ja älykästä erikoistumista, joilla maakunta voi suunnata tulevaisuuteen.   

Faktat:

Mitä tekee: Projektipäällikkö klusterihankkeessa

Tausta: Koulutukseltaan valtiotieteiden tohtori, työskennellyt yli 20 v. innovaatio-, tutkimus- ja ennakointitehtävissä ministeriöissä ja korkeakouluissa

Harrastukset: pallopelit, kuntosali, kevytretkeily ja lasten harrastuksissa avittaminen

Ota yhteyttä: petri.honkanen@esavo.fi, 040 595 8159