Suoraan sisältöön
CASPER-hankkeen työpaja-tilaisuus.

Ideoita asukkaiden aktivointiin haetaan työpajoissa

15.02.2024-20.02.2024, klo 16-18.30

Sulkava ja Mäntyharju

Miten alueella voidaan sopeutua väestön vähenemiseen, vanhenemiseen tai poismuuttoon? Ratkaisuja haetaan CASPER-hankkeessa yhdessä alueen kuntia, toimijoita ja asukkaita aktivoimalla. Keskeinen osa hanketta on yhteistyö kansainvälisten partnereiden kanssa. Malleja haetaan Unkarista, Puolasta, Ranskasta ja Italiasta.

CASPER-hanke (1.3.2023-28.2.2027) kokoaa yleisen supistumiskehityksen tilannekuvaa maakunnan kunnista sekä suunnittelee yksityiskohtaisemman kehittämistoimenpiteen ja siihen liittyvän pilotoinnin yhteistyössä kuntien ja muiden kohderyhmien kanssa.

Helmikuun työpajoissa keskitytään asukkaiden aktiivisuuden ja osallisuuden vahvistamiseen. Tavoitteena on kehittää yhdessä keinoja, joiden avulla alueiden toimijat ja kansalaiset saadaan entistä suoremmin mukaan etsimään ratkaisuja väestökadon haasteisiin. Siten alueen asukkaat voivat sopeutua muutoksiin tai parhaassa tapauksessa löytää luovia vaihtoehtoja palvelujen oikealle mitoitukselle.
Minkälaisia keinoja on jo käytössä ja miten suoraa osallistumista kuntien kehittämiseen ja päätöksentekoon voidaan vahvistaa?

Työpajat:

Sulkava (Juva, Enonkoski, Rantasalmi, Puumala): kuntalaisten olohuone (Kauppatie 1) torstaina 15.2. klo 16-18.30. Ilmoittaudu tästä linkistä.

Mäntyharju (Kangasniemi, Hirvensalmi, Pertunmaa): Villa Aurora (Tervaniementie 2) tiistaina 20.2. klo 16-18.30. Ilmoittaudu tästä linkistä.

Työpajat ovat samansisältöisiä. Ne ovat kaikille avoimia ja mukaan kutsutaan erityisesti kuntien edustajia, poliittisia päättäjiä, järjestö- ja yhdistystoimijoita sekä aktiivisia kuntalaisia.
 

Lisätietoa hankkeesta: https://www.esavo.fi/casper

Lisätiedot:

Projektikoordinaattori Jatta Juhola, p. 040 519 8300
jatta.juhola@esavo.fi