Suoraan sisältöön
Mukana pilottikokeilussa on edustajia Etelä-Savon kunnista, yrityksistä, oppilaitoksista ja järjestöistä. Verkostoyhteistyö alkaa kolmen foorumin sarjalla, jossa hahmotetaan seudun tilannekuvaa.

Julkaistu 09.03.2021

Etelä-Savo on mukana Osaamisen aika -pilottikokeilussa

Mukana pilottikokeilussa on edustajia Etelä-Savon kunnista, yrityksistä, oppilaitoksista ja järjestöistä. Verkostoyhteistyö alkaa kolmen foorumin sarjalla, jossa hahmotetaan seudun tilannekuvaa.

Etelä-Savon maakunta on aloittanut Sitran Alueiden osaamisen aika -verkostoyhteistyössä yhtenä yhdeksästä kutsutusta alueesta. Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra tuo alueen toimijat yhteen ja tukee ja vauhdittaa pilottialueen työtä osaamisen uudistamiseksi ja elinvoiman kasvattamiseksi. Tavoitteena on taata osaajien riittävyys Etelä-Savon nopeasti muuttuvissa osaamisen tarpeissa.

Etelä-Savon lisäksi mukana on seutukunnista ja -kaupungeista sekä maakunnista Hämeenlinna, Seinäjoki ja Ilmajoki, Raahen seutukunta sekä Ylä-Savo, Kainuu, Lappi, Pirkanmaa ja Varsinais-Suomi.

Jokaisella yhdeksällä alueella on kysytty yrityksiltä, millaista yhteistyötä yritysten ja oppilaitosten välillä on, miten megatrendit vaikuttavat liiketoiminnan kehittämiseen ja onko osaaminen yksi yrityksen kilpailutekijöistä. Etelä-Savossa vastauksen antoi 309 yritystä.

Ensimmäisessä foorumissa keskusteltiin yrityskyselyn tuloksista ja tunnistettiin yhteistyön ja osaamisen tarpeita.

Puheenvuoron foorumissa käyttivät:

  • Nina Rasola, RL-Palvelut Oy
  • Pentti Mäkinen, maakuntajohtaja
  • Niina Kuuva, Etelä-Savon Yrittäjäjärjestön aluejohtaja
  • Arja Flinkman, toimitusjohtaja, ESEDU, Etelä-Savon ammattiopisto
  • Teppo Leinonen, Etelä-Savon kauppakamarin toimitusjohtaja
  • Helena Mustikainen, projektijohtaja Sitra
  • Tapio Huttula, vanhempi neuvonantaja Sitra

Osallistujat tekivät interaktiivisessa webinaarissa SWOT-analyysin Etelä-Savon alueen yritysten toimintamahdollisuuksista eli pohtivat vahvuuksia, heikkouksia, mahdollisuuksia ja uhkia.

Kuvassa näkyy vahvuuksia, joita osallistujat tunnistivat maakunnan yritysten toimintamahdollisuuksissa. Vahvuuksista nousivat erityisesti yhteistyön tekeminen, osaaminen ja alueen ihmiset.

Seuraavissa foorumeissa keskustellaan alueen osaamisen tilanteesta ja väestömuutoksesta. Foorumit järjestetään 7.4. ja 4.5.

Lisätietoja: kehittämispäällikkö Anne Kokkonen, p. 044 770 0512 ja viestintäpäällikkö Taina Saahko, p. 040 632 6132