Suoraan sisältöön

Julkaistu 14.02.2022

Etelä-Savon maakuntaliiton elinkeinopäälliköksi valittu Tuula Kokkonen

Etelä-Savon maakuntaliiton elinkeinopäälliköksi on valittu kauppatieteiden maisteri Tuula Kokkonen. Hän siirtyy maakuntaliittoon yritysasiantuntijan tehtävistä Varkauden Navitas Kehitys Oy:stä.

Kokkonen on toiminut yli 10 vuotta yrityskehittämisen parissa kunnallisissa kehittämisyhtiöissä ja lisäksi viiden vuoden ajan suomalaisen yrityksen tytäryhtiössä ulkomailla toimitusjohtajana, aluevientipäällikkönä ja markkinointitehtävissä. Kokkosella on myös kokemusta oman perheyrityksen johtamisesta.

Kokkonen vahvistaa maakuntaliiton osaamista yrityskentän alueella ja kansainvälisen yhteistyön saralla.

Elinkeinopäällikkönä Kokkosen tehtävänä on edistää maakunnan elinkeinoelämää maakuntastrategian ja maakuntaohjelman mukaisesti. Hänen vastuullaan ovat myös elinkeinotoimintaan liittyvät yhteistyö- ja edunvalvonta-asiat maakunnassa ja kansainvälisesti sekä hankkeiden rahoittaminen EU:n rakennerahasto-ohjelmien kautta.

- Visit Saimaa -yhteistyö nykyisessä tehtävässä tempaisi minut Etelä-Savon imuun. Matkailun ja asumisen mahdollisuudet ovat koko Saimaan alueella huikaisevat. Maakunnan kehittämisen painopisteet metsä, ruoka ja vesi ovat kirkkaat, huolellisesti valitut ja avaavat moneen suuntaan mahdollisuuksia. Odotan kiinnostuneena yhteistyötä Etelä-Savon elinkeinoelämän ja kehittämisorganisaatioiden ihmisten kanssa, Kokkonen sanoo.

Kokkonen aloittaa elinkeinopäällikkönä 7.3.2022.

Lisätietoja:

Merja Olenius, kehittämisjohtaja
Etelä-Savon maakuntaliitto, p. 040 629 7210
merja.olenius(at)esavo.fi