Suoraan sisältöön
Etelä-Savon parhaat -teksti bannerissa.

Julkaistu 31.08.2023

Etsinnässä Etelä-Savon parhaat innovaattorit ja myönteisen ilmapiirin tekijät

Etelä-Savo etsii jälleen maakunnan parhaita yhteishengen, identiteetin tai imagon kohentajia. Kuka tahansa voi jättää ehdotuksensa palkinnon saajaksi 20. syyskuuta saakka.

Etelä-Savon parhaat -palkinto on tunnustus toiminnasta, joka on merkittävällä tavalla vahvistanut Etelä-Savon maakunnan yhteishenkeä, identiteettiä tai imagoa. Palkinnon myöntää Etelä-Savon maakuntaliitto. 

Palkinnon voi saada yritys, yhteisö tai henkilö, joka on osoittanut esimerkillistä yhteistyökykyä, innovatiivisuutta, tuloksellista toimintaa tai kehittymiskykyä. Palkinnon arvoinen voi olla myös merkittävä teko, innovatiivinen yritystoiminta tai huomattava menestyminen ja tunnettuus omalla alallaan, mikä on lisännyt koko Etelä-Savon myönteistä tunnettuutta valtakunnallisesti. 

- Tänä vuonna arvostamme maakunnallisen TKI-tiekartan hengessä erityisesti kekseliäisyyttä, innovatiivisuutta ja kehittämisotetta, joka voi ilmetä pieninä tai suurina tekoina yrityksissä, yhteisöissä tai yksilön toimintana.
Toisena painotettavana kriteerinä on myönteisen ilmapiirin ja yhteishengen rakentaminen ja esilletuominen, kertoo elinkeinopäällikkö Tuula Kokkonen Etelä-Savon maakuntaliitosta.  

- Kannustavaa tunnelmaa ja me-henkeä tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan – myös Etelä-Savossa. 

Tänäkin vuonna palkitaan myös vuoden D.O. Saimaa-yritys.
D.O. Saimaa on Suomen ensimmäinen laatu- ja alkuperämerkki, joka myönnetään ruokatuotteille, design-tuotteille ja ravintoloille. 
Lisätietoa D.O. Saimaa -tuotteista sekä ravintoloista löytyy osoitteesta dosaimaa.fi 

Ehdotuksensa Etelä-Savon parhaat -palkinnon 2023 saajaksi ja perustelut sille pääsee antamaan maakuntaliiton verkkosivuilla esavo.fi/parhaat

Ehdotuksen voi jättää nimettömästi, mutta yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan D.O. Saimaa -tuotepakkaus. 

Lopullisen valinnan palkittavista tekee raati. Palkintoraadin muodostavat Etelä-Savon ELY-keskuksen, Etelä-Savon kauppakamarin, Etelä-Savon Yrittäjien, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun, Etelä-Savon rahaston, Etelä-Savon taidetoimikunnan ja maakuntaliiton edustajat. Etelä-Savon parhaat -palkinto on jaettu vuodesta 2011 saakka.

Vuoden 2023 palkinnot jaetaan 12.10. Mikkelissä Etelä-Savon Kunnallisjohdon seminaarin yhteydessä. 

Viime vuonna Etelä-Savon parhaina palkittiin Wanha Osula, Sodan ja rauhan keskus Muisti, Veisto Oy sekä D.O. Saimaa -yrityksenä Saimaa Gastronomy -verkosto. 
 

Lisätietoja: 

Elinkeinopäällikkö Tuula Kokkonen 
Etelä-Savon maakuntaliitto  
puh. 040 773 7285, tuula.kokkonen@esavo.fi