Suoraan sisältöön

Julkaistu 26.03.2021

Itäisen Suomen maakuntien videolahja Pohjois-Karjalalle oli todellista SuomiLovea. Karjalan kunnailla tavoitti somekansan

Viime viikon tiistaina julkistettu uusi sovitus Karjalan kunnailla -laulusta on puhutellut suomalaisia. Kyseessä oli Etelä-Savon, Etelä-Karjalan, Kainuun ja Pohjois-Savon maakuntien sekä Saimaa-ilmiön tervehdys 300 vuotta täyttävälle Pohjois-Karjalan maakunnalle.

Uusi sovitus Karjalan kunnailla -laulusta on tavoittanut pelkästään Pohjois-Karjalan maakunnan Facebook-sivuilla yli 200 000 henkilöä.

Viime viikon tiistaina julkistettu uusi sovitus Karjalan kunnailla -laulusta on puhutellut suomalaisia. Kyseessä oli Etelä-Savon, Etelä-Karjalan, Kainuun ja Pohjois-Savon maakuntien sekä Saimaa-ilmiön tervehdys 300 vuotta täyttävälle Pohjois-Karjalan maakunnalle.

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto ylläpitää Facebookissa koko maakunnalle omistettua Pohjois-Karjala -tiliä. Seinällä julkaistu musiikkitervehdys on tavoittanut tähän mennessä 202 000 henkilöä. Sitä on jaettu lähes 1 800 kertaa. Pohjois-Karjalan maakuntaliiton YouTube-kanavalla videolle on kirjattu 14 000 katselukertaa. Instagramissa on puolestaan reilut 2 500 katselukertaa. Maakuntaliiton Twitter-tilillä videopostaus keräsi 139 tykkäystä ja 59 jakoa.

Naapurimaakuntien yllätys vaikuttikin siihen, että Pohjois-Karjala nousi Brandsomen Suomen seuratuimmat ja nosteessa olevat brändit -listalla viikon 11 toiseksi seuratuimmaksi Facebook-seinäksi 758 uudella seuraajalla. Listan ensimmäisenä oli ikoninen Eppu Normaali 1 102 uudella seuraajalla.

- Naapurimaakuntien ja Saimaa-ilmiön lahja oli todella hieno ele ja alleviivasi itäisen Suomen yhteishenkeä. Musiikkivideo oli huikeasti toteutettu ja se kosketti ihmisiä. Olemmekin saaneet lukuisia viestejä sovituksen herättämistä tunteista – kylmistä väreistä ja liikutuksesta. Myös videon ajoitus osui kohdalleen, ihmiset kaipaavat juuri nyt tällaisia elämyksiä. Meillä on menossa 300 hyvää tekoa -kampanja juhlavuoden kunniaksi, joten tämä yllätys on todellakin yksi niistä hyvistä teoista, maakuntajohtaja Markus Hirvonen sanoo.

Idea sinfonisiin mittoihin kasvavasta onnittelulaulusta syntyi viime vuoden lopulla Kuopiossa. Kuopion Musiikkikeskuksessa äänitettyä ja kuvattua musiikkivideota oli tekemässä yli 60 ihmistä. Koskettavan laulun tulkitsee Juho Väliaho.

Video löytyy osoitteesta https://youtu.be/VTjrkJx6t2M.

Pohjois-Karjalan 300-vuotisjuhlavuodesta löytyy tietoa osoitteesta https://maakuntapaiva.fi.

Lisätiedot: Pohjois-Karjalan maakuntajohtaja Markus Hirvonen, p. 050 357 7739, viestintäpäällikkö Sami Tolvanen, p. 050 305 7850, viestintäpäällikkö Taina Saahko, p. 040 632 6132