Suoraan sisältöön

Julkaistu 24.09.2020

Maakunnat elpymisen eturintamassa

Maakunnilla on keskeinen rooli, kun Suomi pyrkii selviytymään koronapandemian aiheuttamasta taloudellisesta kriisistä.

Maakunnilla on keskeinen rooli, kun Suomi pyrkii selviytymään koronapandemian aiheuttamasta taloudellisesta kriisistä. Etelä-Savossa käynnistyi yhteisen elpymisuunnitelman laatiminen huhtikuussa jo ennen kuin Työ- ja elinkeinoministeriön esitti suunnitelman laatimista. Nyt ohjelma on valmis ja se on tehty laajasti yhdessä Etelä-Savon toimijoiden kanssa.

Suomen kestävän kasvun ohjelman valmistelua varten ministeriöt järjestävät yhteistyössä maakuntaliittojn kanssa kierroksen kaikissa Suomen maakunnissa Tarkoituksena on antaa aluetoimijoille kokonaiskuva ohjelman valmistelusta, EU:n elpymis- ja palautumistukivälineen toiminnasta ja elpymispaketin kokonaisuudesta.

Tärkeintä on kuitenkin on kuunella mitä maakunnat kertovat siitä, mihin elpymisrahoitusta pitäisi käyttää. Maakuntien viestillä on siten keskeinen rooli elvytyksen suuntaamisessa. Etelä-Savon tilaisuus järjestetään 5.10.2020 Mikkelissä.

Etelä-Savon maakuntaliitto, kuten kaikki Suomen maakuntaliitot, muodostaa pohjan maakunnallisten näkemysten, tavoitteiden ja konkreettisten hankkeiden esittämiselle Suomen talouden elvyttämiseksi.

Pentti Mäkinen
maakuntajohtaja
Etelä-Savon maakuntaliitto