Suoraan sisältöön
Päämajasymposium järjestetään 15. kerran Mikkelissä 9.8.2024.

Julkaistu 26.03.2024

Päämajasymposium keskittyy Suomen turvallisuuteen

Päämajasymposium järjestetään 15. kerran Mikkelissä 9.8.2024.

Vuosien mittaan Päämajasymposium on koonnut Mikkeliin politiikan ja talouden kärkivaikuttajia keskustelemaan yhteiskunnallisesti merkittävistä ajankohtaisista kysymyksistä. Erityisesti turvallisuus ja talous ovat olleet vahvasti esillä Päämajasymposiumin keskusteluissa. 

Päämajakaupungille on ollut luontevaa, että keskeinen osa symposiumia on ollut Mannerheim luento. Mannerheim-luennon ovat pitäneet puolustusvoimien komentaja Juhani Kaskeala, Suomen pankin pääjohtajat Erkki Liikanen ja Olli Rehn, poliitikoista Elisabet Rehn, Jörn Donner, Esko Aho ja Antti Häkkänen, talouselämän vaikuttajista Antti Herlin ja Reijo Karhinen sekä tiedemaailmasta tohtorit Vera von Fersen, Mika Sillanpää, Petteri Taalas ja Mikko Karjalainen. Vaikuttava luettelo osoittaa Päämajasymposiumin korkean tason ja monipuolisuuden. Paneelikeskusteluihin on edellä mainittujen ohella osallistunut lukuisa joukko yhteiskunnallisia vaikuttajia.

Vuoden 2024 Päämajasymposiumin ohjelma ja puhujat julkistetaan kevään aikana. Tavoitteena on jälleen korkeatasoinen ohjelma. Viime vuosien tapaan Suomen turvallisuus ja kriisinsietokyky ovat Symposiumin teemoina. Suomen Nato-jäsenyys on tuonut sotilaalliseen turvallisuuteen uuden ulottuvuuden. Mikkeli voi tarjota hyvän sijoituspaikan Naton läsnäololle itäisessä Suomessa. Sotilaallisen turvallisuuden ohella huoltovarmuus ja kansalaisten selviytyminen arjesta nousevat Päämajasymposiumin pääteemoiksi.

Päämajasymposium järjestetään samaan aikaan Mikkelin musiikkijuhlien kanssa. Alusta alkaen tarkoituksena on ollut tarjota Päämajasymposiumiin osallistuville myös korkeatasoista kulttuuria.  Viime vuoden tapaan myös tänä vuonna musiikkijuhlien tähtiesiintyjänä on Lontoon Philharmonia Santtu-Matias Rouvalin johdolla. Konsertti- ja kongressitalo Mikaeli tarjoaakin loistavat puitteet niin Päämajasymposiumille kuin Mikkelin musiikkijuhlille.

Kirjoittaja:
Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen