Suoraan sisältöön

Julkaistu 17.12.2021

Tekijät esiin - Kehittämisjohtaja Merja Olenius

Merjan tehtävänä on edistää Etelä-Savon maakunnan elinvoimaa, edunvalvontaa ja suunnitteluprosesseja sekä kannustaa eri toimijoita tulemaan mukaan kehittämistyöhön.

Hei, olen kehittämisjohtaja Merja Olenius ja vastaan maakunnan aluekehityksen ja -suunnittelun johtamisesta.

Tärkein tehtäväni on edistää Etelä-Savon maakunnan elinvoimaa, edunvalvontaa ja suunnitteluprosesseja sekä kannustaa eri sidosryhmiä  ja toimijoita tulemaan mukaan kehittämistyöhön. Maakuntaliiton tehtävänä on löytää hankehakujen kautta parhaat rahoituskelpoiset hankkeet ja rahoittaa ne joko kansallista tai EU:n rakennerahastovaroista.

Olen vastuussa EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelman Uudistuva ja Osaava Suomi 2021-2027 toimeenpanon valmistelusta sekä maakuntaliiton suunnitteluprosessien johtamisesta.

Tällä hetkellä tehtävänäni on etsiä toimijoita, yhteistyökumppaneita ja -verkostoa Etelä-Savon ja muiden Itä-Suomen maakuntien yhteiselle ERG (European Regions of Gastronomy) -hankevalmistelulle.

Parasta työssäni on mahdollisuus toimia monissa eri verkostoissa ja se, että pääsen vaikuttamaan siihen, mitä meidän Etelä-Savossa tulisi ottaa huomioon pärjätäksemme kilpailussa niin Suomessa kuin Euroopassa.

Ikävintä työssäni on se, että aikani ei riitä seuraamaan kaikkia kiinnostavia asioita – onneksi minulla on huippuhyvät alaiset, jotka pitävät minua ajan tasalla.

Faktat:

Kuka: Merja Olenius

Mitä tekee: Johtaa aluekehittämistä ja -suunnittelua

Tausta: Pitkä kokemus kuntajohtamisesta ja kehittämistehtävistä

Parasta työssä: Monipuolisuus ja laaja tehtäväkenttä

Harrastukset: Hiihto, golf, melonta, sukututkimus ja puutarhanhoito

Ota yhteyttä: 040 629 7210, merja.olenius(a)esavo.fi