Suoraan sisältöön
Etelä-Savon maakuntaliitto sai uuden hallintojohtajan, kun filosofian maisteri Anne Matilainen aloitti työt liitossa toukokuun alussa.

Julkaistu 17.05.2024

Anne Matilainen aloitti maakuntaliiton hallintojohtajana

Etelä-Savon maakuntaliitto sai uuden hallintojohtajan, kun filosofian maisteri Anne Matilainen aloitti työt liitossa toukokuun alussa.

Maakuntaliittoon Matilainen siirtyi Hirvensalmen kunnasta, jossa hän toimi hallintojohtajana yhdeksän vuoden ajan. Sitä ennen Matilainen on työskennellyt muun muassa Etelä-Savon Ely-keskuksessa ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin edeltäjässä Mikkelin ammattikorkeakoulussa sekä Mikkelin kaupungilla. Mikkelin seutu ja Etelä-Savo ovatkin Anne Matilaiselle tuttuja jo yli 30 vuoden ajalta.

- Tehtävänkuvani maakuntaliiton hallintojohtajana on monipuolinen. Hallintojohtaja vastaa liiton hallinnosta ja taloudesta, kansallisen rakennerahoituksen ja EU:n rakennerahoituksen hallinnointitehtävistä, henkilöstön ja viraston toiminnan kehittämisestä sekä osallistuu oman vastuualueensa edunvalvontatyöhön, Matilainen kuvaa työkenttäänsä.

Hallintojohtaja toimii myös hallintoyksikön esimiehenä sekä maakuntahallituksen ja maakuntavaltuuston sihteerinä.
Matilaisen mukaan kunnassa hankittu työkokemus antaa hyvät lähtökohdat toimia myös maakunnan tasolla. Kunnassa työskentelyn myötä ymmärtää myös kuntien arjen ja niiden tarpeet.

- Olen innoissani uudesta tehtävästäni ja on hienoa päästä maakunnan tasolla kehittämään tätä mainiota maakuntaamme. Yhteistyö kuntien kanssa on tiivistä maakuntaliitossa ja on mukavaa, kun saa työskennellä tuttujen osaavien ihmisten kanssa.

Anne Matilaisen on helppo puolustaa ja ajaa Etelä-Savon parasta työssään:

- Etelä-Savo on helmi Suomen kartalla ja potentiaalia on vaikka mihin. Itse olen viihtynyt Etelä-Savossa. Mukavat ihmiset ja mahtava luonto sekä sujuva arki ovat saaneet muualta Savoon saapuneen jäämään.

Lisätietoja:

Hallintojohtaja Anne Matilainen
Etelä-Savon maakuntaliitto, p. 040 509 4006
anne.matilainen@esavo.fi