Suoraan sisältöön

Julkaistu 17.08.2021

Hanketoteuttaja - Varmista jo nyt, että Eura 2021 -järjestelmän käyttö onnistuu

Eura 2021 -järjestelmään kirjautumisessa käytetään vahvaa tunnistautumista Suomi.fi -palvelun avulla. Hanketoteuttajalla on lisäksi oltava Suomi.fi -palvelussa myönnetty valtuus Eura 2021:n käyttöön.

Eura 2021 -järjestelmään kirjautumisessa käytetään vahvaa tunnistautumista Suomi.fi -palvelun avulla.
Jotta pystyt tunnistautumaan Euraan, tarvitset jonkin seuraavista:

  • Varmennekortti
  • Mobiilivarmenne
  • Verkkopankkitunnukset

Hanketoteuttajalla on lisäksi oltava Suomi.fi -palvelussa myönnetty valtuus Eura 2021:n käyttöön.

Valtuutta tarvitaan hankehakemusten valmisteluun, käsittelyyn jättämiseen ja tietojen hallinnointiin. Valtuuden myöntää hakijaorganisaation henkilö, jonka nimenkirjoitusoikeus on kirjattu kaupparekisteriin. Nimenkirjoitusoikeuden omaava henkilö voi kirjautua Eura 2021 -järjestelmään ilman erillistä valtuutta.

Joissakin organisaatioissa nimenkirjoitusoikeuden omaavaa henkilöä ei ole kirjattu kaupparekisteriin. Tällaisia organisaatioita voivat olla julkishallinnolliset toimijat, esimerkiksi kunnat, seurakunnat ja oppilaitokset. Digi- ja väestötietovirastolla on virkailijavaltuuttamispalvelu kyseisille organisaatioille. Virkailijavaltuuttamispalvelussa hakemuksen käsittelyaika voi olla jopa kaksi kuukautta hakemuksen saapumisesta. Selvitä siis hyvissä ajoin oman organisaatiosi nimenkirjoitusoikeudet ja löytyvätkö ne kaupparekisteristä, vai tarvitseeko organisaatiosi käyttää virkailijavaltuuttamispalvelua!

Lisätietoa: www.suomi.fi/valtuudet

www.rakennerahastot.fi