Suoraan sisältöön

Julkaistu 08.11.2022

Itämeren alueen Interreg -ohjelman toinen haku on avattu

Euroopan unionin Itämeren alueen Interreg -ohjelman 2021-2027 (Interreg BSR) toinen hakukierros on avautunut. Ohjelma rahoittaa innovaatioihin, vesien suojeluun ja ilmastotavoitteisiin liittyviä kansainvälisiä yhteistyöhankkeita.

Hankkeissa tulee olla kumppaneita vähintään kolmesta maasta. Ohjelma-alueeseen kuuluvat Suomen lisäksi Viro, Latvia, Liettua, Puola, Saksan pohjoiset osavaltiot, Tanska ja Ruotsi sekä Norja. Venäjä on suljettu yhteistyö ulkopuolelle helmikuun jälkeen.

- Interreg BSR -ohjelma keskittyy sellaisiin teemoihin, joissa juuri Itämeren alueen yhteistyö on erityisen hyödyllistä haasteiden voittamiseksi ja onnistumisen varmistamiseksi, kertoo Pirkanmaan liiton aluekehitysjohtaja Matti Lipsanen, joka edustaa Suomen maakuntia ohjelman rahoituspäätökset tekevässä seurantakomiteassa.

Interreg BSR -ohjelman rahoitus on hakijalle edullista, sillä EU-rahoituksen osuus on 80 % kokonaiskustannuksista. Lisäksi valtio osallistuu suomalaisten kumppaneiden omarahoitusosuuteen. Ohjelman hankerahoitusta on käytettävissä vielä noin 120 miljoonaa euroa.

Ohjeet hakijalle on löytyvät ohjelman ”Gateway for applicants” -sivustolta.

Pienten hankkeiden ensimmäinen haku päättyy 26.1.2023 ja perinteisten, ”tavallisten” hankkeiden 14.3. Varsinaista hakemusta edeltävät hankeideoiden kuvaukset on jätettävä viimeistään 5.1. ja 14.2.

Lisätietoja:

Kehittämisjohtaja Merja Olenius
P. 040 629 7210
merja.olenius(at)esavo.fi