Suoraan sisältöön
Kolmen foorumin sarjassa on hahmotettu maakunnan osaamisen tilannekuvaa. Kesäkuussa järjestetään yhteenvetävä foorumi, jossa kootaan Etelä-Savon osaamisen tilannekuva.

Julkaistu 05.05.2021

Jyrki Katainen avasi kolmannen Etelä-Savon Osaamisen aika -foorumin

Kolmen foorumin sarjassa on hahmotettu maakunnan osaamisen tilannekuvaa. Kesäkuussa järjestetään yhteenvetävä foorumi, jossa kootaan Etelä-Savon osaamisen tilannekuva.

Etelä-Savon maakunta on mukana Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran Alueiden osaamisen aika -verkostoyhteistyössä yhtenä yhdeksästä kutsutusta pilottialueesta. Sitra on foorumeiden sarjassa tuonut eteläsavolaiset toimijat yhteen tavoitteena tukea ja vauhdittaa pilottialueen työtä osaamisen uudistamiseksi ja elinvoiman kasvattamiseksi.

Tilaisuus oli viimeinen osa kolmen tilaisuuden sarjaa, jossa luotiin jaettu käsitys alueen tarpeista, hankkeista ja toimintaympäristöstä.

Puheenvuoron foorumissa käyttivät:

  • Jyrki Katainen, yliasiamies, Sitra
  • Ulla Nykänen, Pieksämäen kaupunginjohtaja
  • Eeva Kuoppala, opetuksen hallintojohtaja, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
  • Jari Suomalainen, toimitusjohtaja, Sahakuutio
  • Anne Kokkonen, kehittämispäällikkö, Etelä-Savon maakuntaliitto

Etelä-Savon osaamisen aika -yhteistyö liittyy Sitran Osaamisen aika -projektiin, joka vauhdittaa elinikäisen oppimisen politiikan syntymistä Suomeen. Alueiden osaamisen aika -hankkeessa on mukana yhdeksän erilaista aluetta eri puolelta Suomea, ja se jatkuu vuoden 2021 ajan. Yhteistyön tuloksena alueen kehitystyö on yhä vaikuttavampaa ja alueen voimavaroja hyödynnetään kattavammin. 

Sitra järjestää kesäkuun 16. päivänä foorumin, jossa kootaan yhteen kaikki osaamisen aihealueet eli alueen tarpeet, hankkeet ja toimintaympäristö.

Lisätietoja: kehittämispäällikkö Anne Kokkonen, p. 044 770 0512