Suoraan sisältöön
Maakuntaliitto etsii ehdokkaita, jotka ovat osoittaneet esimerkillistä yhteistyökykyä, innovatiivisuutta, tuloksellista toimintaa tai kehittymiskykyä.

Julkaistu 19.10.2020

Kenelle myöntäisit Etelä-Savon parhaat palkinnon vuonna 2020?

Maakuntaliitto etsii ehdokkaita, jotka ovat osoittaneet esimerkillistä yhteistyökykyä, innovatiivisuutta, tuloksellista toimintaa tai kehittymiskykyä.

Etelä-Savon maakuntaliitto jakaa vuosittain palkinnot maakunnan parhaille yhteishengen, identiteetin ja imagon kohentajille. Maakuntaliitto etsii ehdokkaita, jotka ovat osoittaneet esimerkillistä yhteistyökykyä, innovatiivisuutta, tuloksellista toimintaa tai kehittymiskykyä. Palkinnon arvoinen voi olla myös merkittävä teko tai huomattava menestyminen ja tunnettuus omalla alalla.

Palkittavaksi voi ehdottaa eteläsavolaista yritystä, yhteisöä tai henkilöä. Myös itseään on mahdollista ehdottaa, eikä tämä vaikuta arviointiprosessiin. 

Kaikki voivat tehdä ehdotuksia palkinnonsaajiksi. Valinnan tekee palkintoraati, jonka muodostavat Etelä-Savon ELY-keskuksen, Etelä-Savon kauppakamarin, Etelä-Savon Yrittäjien, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun, Etelä-Savon rahaston, taidetoimikunnan ja maakuntaliiton edustajat.

Etelä-Savon parhaat -palkinto jaetaan tänä vuonna Etelä-Savon parhaat -kiertueella. Maakuntaliiton edustajat käyvät maakunnan parhaiden luona tervehdyskäynnillä loppuvuoden aikana erikseen sovittuina ajankohtina. Uudet Etelä-Savon parhaat kutsutaan myös vuoden 2021 maakuntapäivän toritapahtumaan. Maakuntapäivää juhlitaan toukokuun 2021 toisella viikolla.

Ehdokashaku päättyy perjantaina 13. marraskuuta. Ehdotuksen voi jättää nimettömästi, mutta yhteystietonsa jättäneet osallistuvat pienten palkintojen arvontaan. Ehdotuksia ja perusteluita Etelä-Savon parhaat -palkinnon 2020 saajaksi voi jättää sähköisesti linkistä www.webropol.com/s/ESparhaat2020

Etelä-Savon parhaat palkinto

Etelä-Savon maakuntaliitto on palkinnut maakunnan parhaita yhteishengen, maakunnallisen identiteetin ja imagon kohentajia vuodesta 2011 alkaen. www.esavo.fi/etela-savon-parhaat-palkinto

Viime vuonna Etelä-Savon parhaina palkittiin, Etelä-Savon vapaa-ajanasukkaat, muotoilija ja yrittäjä Pauliina Rundgren sekä hotelli Järvisydämen yrittäjä Markus Heiskanen. Perustelut valituille: www.esavo.fi/2019

Etelä-Savon parhaat -palkintoa on myönnetty vuodesta 2011 alkaen. Vuosien aikana palkinnon ovat saaneet Ilkka Seppä ja Sylvi Symposiumi, Savonlinnan taidelukio, SaimaaHoliday-yritysverkosto, jääpalloseura Kampparit, toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen, lastenkulttuurivaikuttaja Mervi Riikonen, kirjailija Reijo Honkonen, toimittaja Kimmo Ohtonen, Etelä-Savon urheiluakatemia, aluejohtaja Heino Lipsanen, muotoilija Riikka Kaartilanmäki ja seppä Jarkko Kaartilanmäki, Big Wheels -tapahtuma ja sen tuottaja Heikki Skyttä, Pieksämäen kylät ry, Rantasalmen Puhallinorkesteri ry, kuvaaja Hamid Al-Sammarraee, Ilkka Arvola, Craft & Design Savonlinna –verkosto, Helena Skopa, Aino Ackté –työryhmä, Maisa Häkkinen ja Mäntyharjun kunta. Hotelli Punkaharjun yrittäjä Saimi Hoyer, Puumalan kunta ja DeSavo ry.

Lisätietoja palkinnosta antaa kehittämispäällikkö Heli Gynther Etelä-Savon maakuntaliitosta, puh. 040 773 7285.